polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

roseanne barr Svet24.si

Roseanne Barr prepričana, da je koronavirus ...

Boris Johnson Reporter.si

Medicinski strokovnjaki: Boris Johnson je izjemno ...

minimalna plača, delavec, denar Svet24.si

Obvezen dodatek 200 evrov delavcem v zasebnem ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Ko bo 15. zmanjkalo denarja za plače

Jon Ola Sand Odkrito.si

Žalostno slovo od melodij

Maja Geršak, Gašper Rifelj SR Njena.si

Gašper in Maja delila intimen videoposnetek

STA
STA
2 14.03.2020 19:52:05

Imenitna novica! LUČ NA KONCU TUNELA! Slovenec odhaja na KITAJSKO, dobili so sporočilo, da ...

Reuters
Slovenski trener se vrača na Kitajsko.

S Kitajske, kjer je izbruhnil novi koronavirus, prihajajo spodbudne novice. Košarkarska liga, ki je med prvimi prekinila tekmovanje in vse udeležence poslala na prisilni odmor, je sporočila, da se bodo tekme nadaljevale v začetku aprila. To je za STA potrdil tudi Memi Bečirović, ki je že peto sezono trener ekipe Jiangsu Dragons.

Nekdanji slovenski selektor je trenutno še v Mariboru, počasi pa se že pripravlja na vrnitev na Kitajsko. "Dobili smo sporočilo lige oziroma kluba, da se lahko počasi vrnemo. Glede na to, da bomo morali najprej v štirinajstdnevno karanteno oziroma samoizolacijo, bom moral kar hitro na pot, saj predvidevajo, da bi se liga lahko nadaljevala že 2. aprila, morda kakšen teden pozneje," je za STA povedal Memi Bečirović.


"Naš klub je iz province Jiangsu, ki je bila ob izbruhu novega koronavirusa močno prizadeta. Kitajsko sem zapustil 21. januarja, torej tik pred kitajskim novim letom. Če se bo prvenstvo nadaljevalo po planu, torej v začetku aprila, bo to pomenilo dobra dva meseca prekinitve," je dodal Bečirović.

Novinar ameriške kabelske televizije Espn Jonathan Givony poroča, da so se mnogi ameriški košarkarji, ki so na delu na Kitajskem, že uprli vrnitvi oziroma želijo več informacij o nadaljevanju prvenstva.

Kitajska košarkarska zveza, ki je tekmovanje prvotno prekinila do sredine februarja, je v sporočilu dodala ostre sankcije v primeru nevrnitve v klub. Igralec bo za vse življenje dobil prepoved igranja na Kitajskem, njegov menedžer pa tri leta ne bo smel sklepati poslov s tamkajšnjimi klubi.

memi becirovic
Nikola Miljković

Značke: košarka, koronavirus

Članki iz rubrike