Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 14.03.2020 15:04:20

EKSKLUZIVNO! Želite PREBRATI odgovore kandidata za novega SLOVENSKEGA KOŠARKARSKEGA SELEKTORJA? TU jih IMATE!

Od sredine tedna je znano, da je Dimitris Itudis kandidat za selektorja slovenske izbrane vrste. Predsednik zveze Matej Erjavec je potrdil pogovore z grškim strokovnjakom, ki je o tem spregovoril posebej za športni dnevnik Ekipa SN.

"Lahko potrdim, da sem govoril s predsednikom Erjavcem in generalnim sekretarjem Rašom Nesterovićem. Tudi prek vašega časnika bi rad sporočil, da se iskreno zahvaljujem obema, enako državi Sloveniji, da se zanimajo zame, to je res velika čast," je začel krajši pogovor Itudis. V četrtek bi moral s CSKA-jem igrati dvoboj evrolige z Albo, vendar je bilo tekmovanje prekinjeno, včeraj pa je enako sporočilo prišlo še iz vodstva lige VTB, oboje seveda zaradi koronavirusa, ki je pomemben dejavnik tudi v pogovorih s slovensko zvezo. "Nič konkretnega ne morem povedati glede konca teh pogovorov, saj časi niso najbolj normalni. Liga VTB je prekinjena, enako se je zgodilo z evroligo, tako da bomo najverjetneje s tekmami nadaljevali šele čez mesec dni. Po nekih informacijah, ki sem jih dobil, tudi v Fibi razmišljajo, da bi morda preložili kvalifikacije za olimpijske igre, zato je v tem trenutku težko povedati karkoli več in predvsem kaj bolj konkretnega. Lahko se samo še enkrat zahvalim za interes, ki ga Slovenija kaže zame, lahko se zahvalim za njeno željo, da postanem selektor, to je zame res velika stvar in nekaj, kar je gotovo zanimivo, toda tu je še veliko čejev," je bil Itudis slišati iskreno počaščen nad ponudbo iz dežele aktualnih evropskih prvakov in tudi kot nekdo, ki ob njej nikakor ni odmahnil z roko. Prav nasprotno.

896-17-itudis profimedia
Še tri zmage do zaključnega turnirja.
Profimedia


Če obstaja možnost ...
V mislih zveze ob želji zaposliti enega najbolj cenjenih evropskih trenerjev so v prvi vrsti olimpijske kvalifikacije oziroma igranje na olimpijskih igrah, toda že Mundo Deportivo je pisal o tem, da bi na zvezi radi z Itudisom prenovili strukturo reprezentanc, kar lahko razumemo kot željo po sodelovanju za dlje časa. "Ne bi mogel in niti želel iti v podrobnosti, tak je dogovor s predsednikom KZS. Lahko samo potrdim pogovore," je bil glede tega kratek in jasen Itudis, ki ima, kot je znano, s CSKA-jem pogodbo še do junija 2021. Seveda nas je zanimalo, ali se Moskovčani strinjajo, da ob CSKA-ju vodi še reprezentanco, in kako rešiti težavo, da evroliga ne prekinja svojega tekmovanja, kadar so na sporedu kvalifikacijska okna. "Gospod Erjavec in predsednik CSKA-ja Vatutin bi morala biti v stiku in se dogovoriti. Vsi vemo, da glede Fibinih kvalifikacijskih oken obstajajo problemi. Z najboljšo namero lahko rečem, da imata tako Fiba kot Evroliga radi košarko, in seveda bi bilo najboljše za vse, ki smo v tem športu, da bi se čim prej sestali za mizo in našli rešitev. Sem trener CSKA-ja, imam pogodbo in moja prioriteta je CSKA, to vsi vedo. Če pa obstaja možnost, da pomagam kakšni reprezentanci, bi se o tem morali pogovoriti. Gospod Erjavec je seveda seznanjen s tem in dobro ve, da se mora hkrati z menoj o tem pogovarjati tudi s predsednikom Vatutinom," je dejal Itudis in še enkrat poudaril, da v tem trenutku ne more povedati česa bolj konkretnega. "Potrjujem, da obstaja interes Slovenije, zahvaljujem se za to in sem počaščen, vendar se je treba še o marsičem pogovoriti, a se trenutno okrog nas dogajajo druge, pomembnejše stvari," je zaključil 49-letni grški strokovnjak.

Članki iz rubrike