mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 14.03.2020 21:54:01

Sergio Scariolo: Nemogoče se mi zdi, da bi se OI začele julija

Italijanski košarkarski trener, dolga leta selektor Španije in trenutno pomočnik pri aktualnemu prvaku lige NBA Toronto Raptors, je v domači karanteni. Za španski radio Onda Cero je spregovoril o položaju v ligi NBA ter dodal, da se mu zdi nemogoče, da bi se olimpijske igre začele julija.

Sergio Scariolo je član ene od petih ekip, ki so zaradi stikov z igralcema Utah Jazz Rudyjem Gobertom in Donovananom Mitchellom, ki sta bila pozitivna na testih koronavirusa, v domači izolaciji. "Tudi mi smo bili testirani, vendar so bili izvidi negativni. Vseeno moramo ostati v domači karanteni," pravi Scariolo.

"Položaj glede lige NBA je popolna neznanka. Tekme so odpovedane za nedoločen čas, verjetno pa kar dokončno za to sezono. Prvenstvo NCAA je praktično že končano, podobno pa neuradno sicer razmišlja tudi vodstvo lige NBA," je dodal italijanski strokovnjak.


Scariolo je rojen v Brescii, na severu Italije, ki je najbolj prizadeto območje zaradi koronavirusa v Evropi. "Imam nekaj znancev, ki so pozitivni, a na srečo noben od njih ni v kritičnem stanju. Vsi moji prijatelji so dobro, vendar so že nekaj tednov zaprti v svojih domovih. Situacija je dramatična, strašljiva in vsi se bojijo najhujšega. Največja težava je v tem, da bolnišnicam primanjkuje osnovnih sredstev. Ni več postelj, aparatov za umetno dihanje, tako da se morajo zdravniki odločiti, kdo bo živel in kdo umrl. Grozno je, mi sporočajo," je povedal Sergio Scariolo.

Novinar Onde Cero ga je nato vprašal, kaj misli o olimpijskih igrah v Tokiu, ki bi se morale začeti 24. julija in na katere se je Španije, katere selektor je Scarilo, uvrstila kot zmagovalec svetovnega prvenstva.

"Položaj v vseh državah ob izbruhu novega virusa je tako edinstven, da so vse napovedi več ali manj le ugibanja. Pravih podatkov nimamo in prav nihče ne more povedati, ali se bodo olimpijske igre začele po predvidenem razporedu. Moje osebno mnenje je, da je nemogoče, da bi se začele julija," je zaključil Scariolo.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike