favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 28.01.2020 11:41:19

GROZA v zraku! TAKOLE je IZGUBLJENO TAVAL Bryantov helikopter in na koncu TRČIL V HRIB! (video)

Reuters
Nedeljska tragedija, v kateri so umrli Kobe Bryant, njegova 13-letna hči in še sedem potnikov, ki so bili na krovu helikopterja, še vedno buri duhove.

Svet je zavit v žalost, na dan pa prihajajo nove informacije o grozljivi nesreči, ki je vzela devet življenj. Helikopter je strmoglavil v bližini Los Angelesa, ki ga je takrat prekrivala gosta megla.

Očitno pa je bila slednja tudi glavni razlog za tragedijo. Medtem ko poteka preiskava, ki bi morala dati zaključke, kaj natančno se je dogajalo, je v javnost prišel videoposnetek, ki kaže smer leta helikopterja.

Ta je vzletel v Orange Countyju, kjer imajo Bryantovi svoje domovanje, cilj pa je bil Thousand Oaks, kjer bi njegova hči morala odigrati košarkarsko tekmo. Toda helikopter na žalost nikoli ni prišel na začrtani cilj.



Priloženi posnetek helikopterjevega leta nakazuje, da je imel pilot zaradi goste megle precej težav, tako da je najprej približno 15 minut krožil nad živalskim vrtom, potem pa spet krenil po pravi trasi. Ko je dobil obvestilo, da leti prenizko, je helikopter dvignil, vendar nepričakovano krenil proti hribovitemu območju z imenom Calabasas. Posledično je vnovič izgubil višino, nekaj trenutkov pozneje pa se je zveza prekinila in helikopter je strmoglavil.

Nedeljsko jutro v Los Angelesu je bilo zelo megleno, kako gosta megla je bila, pa najbolje razkriva podatek, da so bili tudi policijski helikopterji na tleh. Če vemo, da so policijski piloti vrhunsko izurjeni, potem je kot na dlani, da vremenske razmere nikakor niso bile primerne za letenje.

Posnetek helikopterjevega leta od začetka do tragedije si lahko ogledate TUKAJ.

Članki iz rubrike