Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 11.12.2019 07:23:13

KAAAJ?! Veliki rival Luke DONČIĆA se je minuto pred koncem DRL 'KONEC JE', nato pa ... VELIK ŠOK! (video)

Košarkarji Miami Heat so v severnoameriški ligi še naprej med najboljšimi ekipami Vzhoda. Tokrat so doma gostili Atlanta Hawks, in čeprav so igrali brez štirih od šestih najbolje plačanih košarkarjev moštva - zaradi poškodbe dimeljske mišice je manjkal tudi Slovenec Goran Dragić -, so vknjižili novo zmago. Po podaljšku so slavili s 135:121.

Miami je spet igral brez Dragića, ki se bo kmalu vrnil na parket, Justisa Winslowa (poškodba hrbta), Jamesa Johnsona in Diona Waitersa (oba bolezen), a je vseeno prišel do nove zmage.

Zato pa je Duncan Robinson izenačil klubski rekord z desetimi trojkami, Jimmy Butler in Bam Adebayo sta vsak dosegla trojni dvojček, Vročica pa je z izjemnim nizom 22:0 prišla do razburljive zmage po podaljšku.

Ko je Miami 59 sekund do konca rednega dela zaostajal za šest točk, je mladi zvezdnik Atlante Trae Young, ki se je lani z Luko Dončićem boril za naziv novinca leta v NBA, ob minuti odmora zmagovito šel proti klopi Atlante in zaklical: "Konec je!"

To je slišal Butler in spodbodel soigralce, da so dosegli naslednjih 22 zaporednih točk, šest v rednem delu in nato 16 v podaljšani igri in prišli do nove zmage, 11. na domačem parketu, skupno pa 18.



"Mislim, da pred sezono nihče ni stavil na Vročico, nihče si ni mislil, da smo kaj vredni. A zdaj smo prisilili ljudi, da nas gledajo," je po zmagi dejal Adebayo.

Kendrick Nunn je s 36 točkami dosegel strelski rekord kariere, Robinson je dodal 34 točk, Adebayo je končal pri 30 točkah, 11 skokih in 11 podajah, Butler pa je zbral 20 točk, 18 skokov in deset podaj. "Vsak v naši slačilnici je tako samozavesten, da je prepričan, da je najboljši košarkar na parketu. Ko imaš fante, ki tako mislijo, ni ničesar nikoli konec," je zapisal Butler.

Pri gostih je De'Andre Hunter dosegel 28 točk, Young je dodal 21 točk in devet podaj, Atlanta pa je vseeno še tretjič letos izgubila proti Miamiju. Vince Carter, ki je odigral jubilejno 1500. tekmo rednega dela prvenstva NBA, je zbral 12 točk. "Naša energija je povsem ugasnila tisti trenutek, ko se je začel podaljšek," je dejal Young. Ali z drugimi besedami: bilo je konec.

Miami naslednja tekma čaka v petek, ko v goste prihajajo Los Angeles Lakers.

Značke: miami, atlanta, trae-young

Članki iz rubrike