reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
1 10.12.2019 07:52:14

Antetokounmpo popeljal Milwaukee do 15. zaporedne zmage

Giannis Antetokounmpo
Profimedia
Giannis Antetokounmpo je v severnoameriški košarkarski ligi NBA na tekmi proti Orlando Magic dosegel 32 točk in popeljal svojo ekipo Milwaukee Bucks do 15. zaporedne zmage (110:101), s katero se je še utrdila na vrhu vzhodne konference. Antetokounmpo je iz igre metal 12:22 in k zmagi dodal še 15 skokov in osem podaj.

Khris Middleton je k zmagi dodal 20 točk, Donte DiVincenzo pa 12 s klopi in Milwaukee je na vrhu vzhoda izkupiček zmag in porazov izboljšal na 21:3.

Antetokounmpo je po tekmi priznal, da ga veseli izjemen zmagoviti niz: "To je neverjetno, ne bom lagal. Ko se vrneš domov in si vzameš čas za razmislek, ugotoviš, da nam je uspelo nekaj neverjetnega. In niz še lahko izboljšamo."

"A na koncu dneva, naše delo še ni končano. Pred nami je še dolga, dolga pot. Še naprej moramo trdo delati in igrati tako dobro," je po zmagi poudaril Antetokounmpo.

Evan Fournier je bil prvi strelec Orlanda s 26 točkami, Terrence Ross je s klopi dodal 23 točk.



Boston Celtics ostajajo za petami Milwaukeeju; tokrat so s 110:88 premagali Cleveland Cavaliers. Vseh pet igralcev prve peterke je tekmo končalo z vsaj desetimi točkami, največ jih je dosegel Kemba Walker (22).

V Chicagu so se morali prvaki NBA Toronto Raptors krepko potruditi za zmago s 93:92 nad biki. Pascal Siakam je bil z 22 točkami prvi strelec gostov, a odločilni koš za zmago je 50 sekund pred koncem dosegel Kyle Lowry.

V Indianapolisu se je Paul George proti svoji nekdanji ekipi, za katero je odigral pet sezon, izkazal s 36 točkami in popeljal Los Angeles Clippers do zmage s 119:99 nad Indiana Pacers.

Dallas Mavericks Luke Dončića, Miami Heat Gorana Dragića in Denver Nuggets Vlatka Čančarja, ki se je iz razvojne lige vrnil v NBA, so tokrat počivali.

Značke: nba, košarka

Članki iz rubrike