alex volasko Dobra karma

Najlepši slovenski zvezdniški par gre končno ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

špela trafela Svet24.si

Mlada znanstvenica, ki ne zna lenariti in odkriva ...

z najo Svet24.si

»Kdo ima v tem sistemu posebne potrebe: naši ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

jurij zrnec Njena.si

Jurij Zrnec na novi fotografiji popolnoma ...

ku
ku
10 12.10.2019 16:42:05

PRESENEČENJE! Đorđević in Danilović nista izbrala Dončića in Jokića: Z NAŠO GENERACIJO BI LAHKO IGRAL LE ...

Reuters
Skrivnost jugoslovanske šole košarke, iz katere izhajajo srbska, hrvaška, slovenska ... skratka vse, ki so nekdaj tvorile nepremagljivo košarkarsko silo, že od nekdaj vzbuja veliko pozornosti.

Radovedni so še posebej Italijani, ki so se in se še danes mnogokrat znajdejo v vlogi poražencev. V organizaciji priznanega športnega dnevnika Gazzetta dello Sport se je odvijal festival športa, v okviru katerega je bilo veliko pozornosti posvečene ravno jugoslovanski šoli košarke. Gostovali so legendarni Predrag Danilović, Saša Đorđević Mihovil Nakić in Boša Tanjević in odgovarjali na številna vprašanja.

Đorđević je, denimo, izpotavil, da je bila skrivnost jugoslovanskega košarkarskega uspeha v tem, da je imela ob prirojenem talentu, občutku, timskem duhu tudi sposobnost prevarati tekmeca in maksimalno izkoristiti njegove slabosti. Tanjević je na drugi strani spomnil, da je zmaga Bosne v pokalu prvakov pred 40 leti prižgala reflektor ne le za reprezentančno, ampak tudi za klubsko košarko v Jugoslaviji. "Vso kariero sem skušal ponoviti uspeh iz Grenobla leta 1979," je dejal Boša.


Đorđević je še popihal na dušo Italijanom, češ da je bila prav Italija najbolj želena destinacija za nadaljevanje kariere: "Lahko bi izbiral katerikoli klub v Evropi, ampak ko je prišla ponudba iz Milana, me druge ponudbe sploh niso zanimale." Danilović je prikimaval, češ da je bila njegova velika želja, da bi igral z Brunamontijem, zato je tudi izbral Virtus iz Bologne.

bogdanovic
Reuters


Beseda je tekla tudi o sedanjosti in prihodnosti. Čeprav so vsi pričakovali, da bodo gostje v ospredje postavili največja zvezdnika iz teh prostorov Luko Dončića in Nikolo Jokića, češ da sta to glavna igralca, ki danes predstavljata jugoslovansko šolo košarke, sta Đorđević in Danilović v en glas izjavila in presenetila: "Saj sta dobra košarkarja, ampak z našo generacijo bi lahko igral le Bogdan Bogdanović."

Članki iz rubrike