mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 11.10.2019 16:45:37

Kitajska umirja spor z NBA, ta odpoveduje medijske aktivnosti

Steve Kerr
Reuters
Spor med kitajskimi oblastmi in severnoameriško košarkarsko ligo NBA, ki ga je zanetil tvit moštva Houston Rockets v podporo hongkonškim protestnikom, se kot kaže umirja. Kitajski mediji so nehali napadati ligo NBA, ki pa je navkljub temu danes odpovedala vse medijske dogodke pred pripravljalno tekmo Los Angeles Lakers in Brooklyn Nets.

Pod za Kitajce sporno sporočilo se je podpisal generalni direktor moštva Houston Rockets Daryl Morey, ki je v že izbrisanem sporočilu izrazil svojo podporo protivladnim protestom v Hongkongu: "Boj za svobodo. Podprite Hongkong."

Tvit je dvignil ogromno prahu. CCTV je prekinila prenose pripravljalnih tekem lige NBA, številni državni mediji pa so ameriško ligo napadli, češ da se vmešava v kitajsko politiko.

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP je danes prvi dan, ko glavni družbeni mediji niso osredotočeni na napade na ligo NBA. Kitajski internet je sicer močno cenzuriran in nadzorovan s strani vladajočih komunistov. Peking dovoli objave vsebin, ki koristijo partiji, pogostokrat pa medijske napade vodijo državni mediji.

Odgovorni urednik tabloida Global Times Hu Xijin je za New York Times dejal, da se spor umirja. "Zadeva se bo počasi umirila. Global Times je ne bo pogreval. Upam, da ameriška stran ne bo vlekla potez, s katerimi bi se stopnjeval ta spor," je povedal Hu.



Vodstvo lige NBA pa je danes odpovedalo vse medijske dogodke pred pripravljalno tekmo med Los Angeles Lakers in Brooklyn Nets. "Odločili smo se, da odpovemo vse medijske obveznosti za naši ekipi za preostanek našega potovanja po Kitajski. Moštvi sta postavljeni v zapleten in nepredvidljiv položaj. Menimo, da ni pošteno spraševati igralce o tovrstnih zadevah," je v izjavi za javnost sporočila NBA, ki sicer načrtuje, da bo sobotna tekma med omenjenima zasedbama potekala brez zapletov.

V ZDA pa svojo bitko bijeta trener Golden State Warriors Steve Kerr in predsednik Donald Trump. Kerr, ki ne skriva svoje pripadnosti Demokratom, je že dlje časa odkrit kritik Trumpove politike.

V sredo je predsednik Trump trenerju sporočil, da je "zgledal kot majhen fantek", ko ni želel komentirati spora med NBA in Kitajsko. "Ni mogel niti odgovoriti na vprašanje, tresel se je. 'Ohhhhh, ne vem ... Ne vem," se mu je posmehoval Trump.

Kerr je po Trumpovih besedah mnenja, da je Bela hiša izgubila dostojanstvo. Kritike si ni vzel k srcu, prepričan je, da je Trump s komentarji le odvračal pozornost. "Tako je bilo danes, tako bo jutri in cirkus bo šel dalje," je povedal Kerr, ki ni pozabil omeniti, da bi si Združene države končno zaslužile predsednika, ki bi temu položaju vrnil dostojanstvo, ne glede na pripadnost demokratskemu ali republikanskemu političnemu taboru.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike