pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Goran Dragić, Greice Murphy Njena.si

Goran Dragić izbranko pripeljal v Slovenijo

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

STA
STA
0 11.10.2019 14:01:44

Damir Grgić še naprej selektor košarkaric

Fiba
Žensko člansko košarkarsko reprezentanco bo tudi v prihodnje vodil Damir Grgić. Devetintridesetletni strokovnjak, ki je med najbolj zaslužnimi za preporod slovenske ženske reprezentančne košarke, se je z vodstvom Košarkarske zveze Slovenije dogovoril za novo dvoletno sodelovanje, so danes sporočili iz nacionalne košarkarske organizacije.

Selektorjevo imenovanje mora sicer potrditi še Izvršilni odbor KZS, a glede na odlično delo v zadnjem reprezentančnem obdobju pod Grgićevem vodstvom, bo šlo zgolj za formalnost.

Grgić je bil na mesto selektorja ženske članske reprezentance imenovan decembra 2014 in je takoj po imenovanju zavihal rokave. Po odlično odigranih kvalifikacijah je 39-letni Trboveljčan, ki na klubski ravni uspešno vodi celjske košarkarice, pred dvema letoma izbrano vrsto premierno popeljal na evropsko prvenstvo. Nato je z reprezentanco do 20 let na prvenstvu stare celine osvojil srebrno odličje, na letošnjem ženskem evropskem prvenstvu, eurobasketu, pa je z osvojenim desetim mestom postavil nov mejnik ženske članske reprezentančne košarke.

Ta dosežek ter predvsem igre, ki so jih prikazale Nika Barič, Teja Oblak, Eva Lisec, Annamaria Prezelj in ostale reprezentantke, mu predstavlja velik izziv tudi v prihodnje. Članice namreč že čez dober mesec dni začenjajo s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo leta 2021.


Slovenke prva tekma čaka 14. novembra, ko se bodo doma pomerile z Grčijo, tri dni kasneje pa bodo gostovale v Bolgariji. Preostali okni za igranje kvalifikacijskih tekem bosta med 8. in 16. novembrom 2020 ter med 31. januarjem in 8. februarjem 2021. V skupini A bo tekmica Slovenije še Islandija.

"Vesel in ponosen sem, da bom nadaljeval z delom na reprezentančni klopi. Po evropskem prvenstvu sem sicer potreboval nekaj oddiha, a sam pri sebi sem vseskozi vedel, da moramo skupaj s štabom in igralkami nadaljevati z zastavljenim delom," je bil nadaljnjega zaupanja vodstva košarkarske zveze vesel strateg slovenskih košarkaric.

"Hvala vodstvu košarkarske zveze za zaupanje in podporo. Pred nami so novi izzivi. Mislim, da smo v zadnjem obdobju postavili lepo osnovo in temelje za prihodnje reprezentančne akcije. Že sredi novembra začenjamo novo zgodbo. Pred nami so kvalifikacije za evropsko prvenstvo leta 2021. Storili bomo vse, da še tretjič zapored zaigramo v družbi najboljših evropskih ekip. A gremo korak po koraku. Hočeš nočeš, se bomo prvič znašli v vlogi favoritinj skupine. To vlogo bomo morali sprejeti, a še naprej bomo ostali skromni in na igrišču kazali igro, ki nas je krasila zadnja štiri leta. Verjamem, da bo tako že na novembrskih tekmah proti Grčiji in Bolgariji in komaj čakam, da začnemo z reprezentančno akcijo," se je Grgić ozrl na prihodnje izzive.

Zadovoljen je tudi Rašo Nesterović, generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije: "Damir Grgić je bil in je edina prava izbira za mesto selektorja ženske članske reprezentance. Delo, zagnanost in rezultati deklet v zadnjem obdobju govorijo v njegov prid. Slovensko žensko člansko reprezentančno košarko smo postavili na evropski zemljevid in veseli nas, da smo sklenili dogovor in bo Damir nadaljeval z začrtanim delom. Verjamem, da ga bodo zadnji uspehi še dodatno motivirali in prepričan sem, da skupaj z odličnimi dekleti in štabom še ni rekel zadnje besede."

Članki iz rubrike