palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

ku
ku
1 29.05.2019 13:41:51

NEVERJETNO! Luka DONČIĆ je v AMERIKI sprožil TREND, pred katerim TREPETA celotna liga NBA!

Reuters
Luka Dončić je ž v svoji prvi sezoni v ligi NBA pustil velik pečat.

Pred njegovo selitvijo čez lužo, natančneje v Dallas je bilo veliko pomislekov glede tega, kako se bo Luka Dončić znašel v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Danes o tem ne razmišlja več nihče, dvajsetletni slovenski zvezdnik je najboljši novinec sezone in hkrati tudi eden od najbolj prepoznavnih obrazov lige, kar je izjemen dosežek. 

Dončić pa je očitno sprožič tudi trend, ki se ga v ligi NBA tudi nekako bojijo. RJ Hampton, ki mu strokovnjaki napovedujejo, da bo na naslednjem naboru leta 2020 med prvimi petimi izbranci, je eden od največjih košarkarskih talentov. A je Američane presenetil s svojo odločitvijo, ki jo je sprejel zaradi Luke Dončića. Namesto, da bi se vpisal na univerzo in šel po poti, po kateri gre večina najbolj nadarjenih ameriških košarkarjev, se je namreč odločil za profesionalno kariero v tujini, natančneje v avstralski ligi za New Zealand Barriers. 

rj hampton

'Krivec' za to nenavadno odločitev pa je bil Luka Dončić: "Luka je eden od mojih najljubših košarkarjev. Začel sem ga spremljati dve leti preden je bil izbran in v Dallasu, kjer živim, sem videl več kot 10 njegovih tekem v letošnji sezoni. Glede na to, da je prišel v NBA in takoj postal najboljši novinec, je le dokaz, da mi ni treba iti na univerzo, da bi bil uspešen. To, da je igral proti profesionalcem in starejšim, mu je pomagalo, da je tako dober."

Članki iz rubrike