mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
1 26.05.2019 11:19:37

KAKŠEN CAR! Nikola Jokić je bil izbran v NAJ PETERKO LIGE NBA, zdaj pa doma počne TOLE! (video)

Odlični srbski center je bil izbran v najboljšo peterko lige NBA v tej sezoni.

Nikola Jokić živi svoje sanje. Je najboljši košarkar Denverja v ligi NBA, prejšnje poletje je podpisal fantastično petletno pogodbo, ki mu bo navrgla kar 148 milijonov dolarjev. In v tej sezoni je pokazal, da je vreden vsakega centa! 

Srbski center je namreč Denver pripeljal najprej v končnico, nato pa tam vse do polfinala, kjer je Denver kar malce nesrečno izgubil proti Portlandu s 4:3. Tudi na individualni ravni je bil Jokić naravnost fantastičen. Sezono je končal z izjemno statistiko. V rednem delu je dosegal 20,1 točk na tekmo, ob tem imel še 10,8 skokov in 7,3 asistenc. V končnici je svoje številke še dvignil. Povprečno je dosegal 25,1 točk, 13 skokov in 8,4 asistenc. 


Za odlično sezono je bil Jokić tudi nagrajen. Izbran je bil namreč v prvo peterko lige NBA, ki jo poleg srbskega centra tvorijo še Steph Curry, James Harden, Paul George in Giannis Antetokounmpo. 

A kljub temu, da se Jokić počasi prebija med največje zvezde lige NBA, ostaja zelo skromen fant. Tako skromen, da svoje počitnice preživlja doma, v svojem Somboru, kjer - igra košarko! Z lokalnimi mladeniči. Sicer je jasno, da se pri igranju ne trudi kaj preveč, toda vseeno si lahko le predstavljate, kako veseli so mladeniči, ker lahko igrišče delijo z velikim zvezdnikom najmočnejše košarkarske lige na svetu. 

Posnetek, kako Jokić igra košarko na šolskem igrišču si lahko ogledate spodaj. Če se vam videoposnetek ne prikaže, ga lahko vidite tudi TUKAJ.

Značke: nikola-jokić, denver

Članki iz rubrike