Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 26.05.2019 07:44:55

EPSKI PREOBRAT! Grška zverina je po vodstvu z 2:0 ostala brez velikega FINALA NBA!

Reuters
Košarkarji Toronto Raptors so drugi finalisti lige NBA. Po preobratu na šesti tekmi finala vzhodne konference so s 100:94 premagali Milwaukee Bucks in s tem po zaostanku 0:2 v zmagah prišli do svojega prvega velikega finala v zgodovini. Prvi igralec domačih je bil Kawhi Leonard z 27 točkami, 17 skoki in sedmimi asistencami.

Za domačine so bile v dvorani Scotiabank Arena ključne zadnje tri minute tretje četrtine, ko so vodstvo gostov s 14 točkami zmanjšali na le -6 in ujeli priključek za zadnjih 12 minut. Najboljše moštvo rednega dela sezone je nato klonilo pod velikim pritiskom domačinov.

Leonard je v izjemni seriji v tretji četrtini prispeval 12 točk in devet skokov, tekmo pa je kljub nekoliko slabšemu metu (devet zadetih metov iz 22 poskus, vključno z eno trojko iz osmih poskusov) zaključil kot prvi posameznik in tako nadigral Grškega superzvezdnika v nasprotnem moštvu Ginnisa Antetokounmpoja.



"Čudežni Grk" je tekmo zaključil z 21 točkami in 11 skoki, poleg bolečega poraza pa si jo bo verjetno še dolgo zapomnil tudi po zabijanju Leonarda čez njega sredi zadnje četrtine za vodstvo 87:79 raptorjev.

Toronto se bo v svojem prvem velikem finalu najmočnejše košarkarske lige na svetu pomeril s šestkratnimi prvaki Golden State Warriors, ki so si že v noči na torek zagotovili napredovanje z zmago s 4:0 nad Portland Trailblazers.

Značke: košarka, nba, končnica

Članki iz rubrike