vesna janković Odkrito.si

Vesna Janković otroka pustila njemu in pobegnila ...

Jan Plestenjak, modrijani, blaž švab Svet24.si

Modrijani so bili prestrašeni, ko jih je poklical...

duhovna oči roke Petisvet.si

Grobe besede v naše življenje pritegnejo ...

julen, iskanje, totalan, iskalna akcija Svet24.si

Še nekaj metrov do malega Julena, a gre zelo ...

jeza Svet24.si

Tedenski horoskop: zalomilo se bo marsikaj

uros in senka Njena.si

DJ Umek se je poročil

reka ljubezni požar Njena.si

Reka Ljubezni: Razkrito, kdo je Terezin otrok

STA
STA
0 26.12.2018 09:52:04

Kukoč že šestič nominiran za Hram slavnih

Toni Kukoč je znova nominiran za mesto v košarkarskem Hramu slavnih. To je že šesta nominacija za nekdanjega člana moštva Chicago Bulls, ki je osvojil tri naslove v ligi NBA.

Poleg dobitnika nagrade za najboljšega šestega igralca v sezoni 1996 je za mesto v Hramu slavnih v Springfieldu v ameriški zvezni državi Massachusetts nominiran še hrvaški košarkar z albanskimi koreninami Pino Gjerga.

Petdesetletni Kukoč, ki je naslove prvaka osvojil med letoma 1996 in 1999 v ekipi skupaj z Michaelom Jordanom in Scottiejem Pippnom, je trenutno še vedno aktiven v NBA, saj je posebni svetovalec lastnika Chicago Bulls Jerryja Reinsdorfa.

Že lani je v Splitu rojeni košarkar bil sprejet v Fibin Hram slavnih, o novi nominaciji za članstvo v najbolj sveti košarkarski ustanovi, posvečeni kanadsko-ameriškemu izumitelju košarke Jamesu Naismithu, se bo odločalo konec marca.

Če bo Kukoču tokrat uspelo, se bo v Hramu slavnih pridružil rojakom Dinu Rađi, ki je bil sprejet letos, Draženu Petroviću (2002), Mirku Novoselu (2002) in Krešimirju Ćosiću (1996).

Značke: košarka, zgodovina

Članki iz rubrike