19_KKK_2206 Odkrito.si

Bo Jerneju Damjanu lahko pomagala žena?

toča, pod mostom, vozniki Svet24.si

"Človeška norost ne pozna meja!" To so počeli ...

pitagora Petisvet.si

Zgodovina magije - 2. del: starodavni rituali

vročin Svet24.si

Naslednji vročinski val obeta pekel, temperature ...

verboten 3 Svet24.si

Natalija Verboten zaslužila več kot pol milijona...

BRENDI s sinom DEJANOM in h_.TINO (1) Njena.si

Dejan Vunjak ganil z očetovo fotografijo

lucija 3 Njena.si

To je partner Ana Marie Mitić

STA
STA
0 26.12.2018 09:52:04

Kukoč že šestič nominiran za Hram slavnih

Toni Kukoč je znova nominiran za mesto v košarkarskem Hramu slavnih. To je že šesta nominacija za nekdanjega člana moštva Chicago Bulls, ki je osvojil tri naslove v ligi NBA.

Poleg dobitnika nagrade za najboljšega šestega igralca v sezoni 1996 je za mesto v Hramu slavnih v Springfieldu v ameriški zvezni državi Massachusetts nominiran še hrvaški košarkar z albanskimi koreninami Pino Gjerga.

Petdesetletni Kukoč, ki je naslove prvaka osvojil med letoma 1996 in 1999 v ekipi skupaj z Michaelom Jordanom in Scottiejem Pippnom, je trenutno še vedno aktiven v NBA, saj je posebni svetovalec lastnika Chicago Bulls Jerryja Reinsdorfa.

Že lani je v Splitu rojeni košarkar bil sprejet v Fibin Hram slavnih, o novi nominaciji za članstvo v najbolj sveti košarkarski ustanovi, posvečeni kanadsko-ameriškemu izumitelju košarke Jamesu Naismithu, se bo odločalo konec marca.

Če bo Kukoču tokrat uspelo, se bo v Hramu slavnih pridružil rojakom Dinu Rađi, ki je bil sprejet letos, Draženu Petroviću (2002), Mirku Novoselu (2002) in Krešimirju Ćosiću (1996).

Značke: košarka, zgodovina

Članki iz rubrike