32_7pot v 160gajsek darja Odkrito.si

Peklenske muke Darje Gajšek

harry meghan 1 Svet24.si

Bo otrok Meghan in Harryja novi rekorder v ...

psi-20. dober spanec Petisvet.si

Pes pri človeku zavoha raka, pa tudi ...

avtobus, ugrabitev, milano Svet24.si

Šolarji na ugrabljenem in zažganem avtobusu: ...

Tereza Hluskova Svet24.si

VIDEO: Lepotica v solzah pred kamerami: mislila, ...

bff vichy friends Njena.si

Slovenke v najboljših prijateljicah iščejo ...

maja nose Njena.si

Ljubezen po domače: Žalostna zgodba mamice Maje

STA
STA
0 26.12.2018 09:52:04

Kukoč že šestič nominiran za Hram slavnih

Toni Kukoč je znova nominiran za mesto v košarkarskem Hramu slavnih. To je že šesta nominacija za nekdanjega člana moštva Chicago Bulls, ki je osvojil tri naslove v ligi NBA.

Poleg dobitnika nagrade za najboljšega šestega igralca v sezoni 1996 je za mesto v Hramu slavnih v Springfieldu v ameriški zvezni državi Massachusetts nominiran še hrvaški košarkar z albanskimi koreninami Pino Gjerga.

Petdesetletni Kukoč, ki je naslove prvaka osvojil med letoma 1996 in 1999 v ekipi skupaj z Michaelom Jordanom in Scottiejem Pippnom, je trenutno še vedno aktiven v NBA, saj je posebni svetovalec lastnika Chicago Bulls Jerryja Reinsdorfa.

Že lani je v Splitu rojeni košarkar bil sprejet v Fibin Hram slavnih, o novi nominaciji za članstvo v najbolj sveti košarkarski ustanovi, posvečeni kanadsko-ameriškemu izumitelju košarke Jamesu Naismithu, se bo odločalo konec marca.

Če bo Kukoču tokrat uspelo, se bo v Hramu slavnih pridružil rojakom Dinu Rađi, ki je bil sprejet letos, Draženu Petroviću (2002), Mirku Novoselu (2002) in Krešimirju Ćosiću (1996).

Značke: košarka, zgodovina

Članki iz rubrike