Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 26.12.2018 09:52:04

Kukoč že šestič nominiran za Hram slavnih

Toni Kukoč je znova nominiran za mesto v košarkarskem Hramu slavnih. To je že šesta nominacija za nekdanjega člana moštva Chicago Bulls, ki je osvojil tri naslove v ligi NBA.

Poleg dobitnika nagrade za najboljšega šestega igralca v sezoni 1996 je za mesto v Hramu slavnih v Springfieldu v ameriški zvezni državi Massachusetts nominiran še hrvaški košarkar z albanskimi koreninami Pino Gjerga.

Petdesetletni Kukoč, ki je naslove prvaka osvojil med letoma 1996 in 1999 v ekipi skupaj z Michaelom Jordanom in Scottiejem Pippnom, je trenutno še vedno aktiven v NBA, saj je posebni svetovalec lastnika Chicago Bulls Jerryja Reinsdorfa.



Že lani je v Splitu rojeni košarkar bil sprejet v Fibin Hram slavnih, o novi nominaciji za članstvo v najbolj sveti košarkarski ustanovi, posvečeni kanadsko-ameriškemu izumitelju košarke Jamesu Naismithu, se bo odločalo konec marca.

Če bo Kukoču tokrat uspelo, se bo v Hramu slavnih pridružil rojakom Dinu Rađi, ki je bil sprejet letos, Draženu Petroviću (2002), Mirku Novoselu (2002) in Krešimirju Ćosiću (1996).

Značke: košarka, zgodovina

Članki iz rubrike