Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 26.12.2018 07:51:15

LeBron James POŠKODOVAN odkorakal z igrišča, brez njega pa ...

Reuters
Košarkarji Los Angeles Lakers so sredi tretje četrtine ostali brez prvega zvezdnika LeBrona Jamesa, a na koncu vseeno prišli do prestižne zmage nad branilci naslova v severnoameriški ligi NBA Golden Statu s 127:101.

Lakers so prekinili 11 tekem dolg niz brez poraza Golden Stata na domačem parketu, v gosteh pri tokratnih tekmecih so jezerniki slavili prvič v šestih letih.

James je staknil poškodbo dimelj sredi tretje četrtine. Z grimaso je pokazal, da nekaj ni v redu, nato je odkorakal na stran, kjer je skušal težavo odpraviti z raztezanjem. Kmalu je zapustil igrišče in odšel v garderobo. "Upam, da ne gre za dolgotrajno poškodbo in se bom vrnil čim prej," je povedal James, ki je tekmo končal pri 17 točkah in 13 skokih. Več bo o njegovi poškodbi znanega po zdravniških pregledih v sredo.

"To je bila naša najbolj kompletna tekma sezone. Vedeli smo, da bodo tekmeci veliko tekli, veliko smo se zanašali na LeBrona in naše veterane, ki so nas držali v igri. Brez LeBrona je skupina ostala skupaj in opravila dobro delo tudi brez njega," je bil po tekmi zadovoljen trener Lakers Luke Walton.

Pri Los Angelesu je Kyle Kuzma dal 19 točk, Ivica Zubac 18 točk in 11 skokov, Rajon Rondo pa je prispeval 15 točk in 10 asistenc. Pri bojevnikih je Kevin Durant dosegel 21 točk, sedem skokov in sedem asistenc. Andre Igoudala je s klopi prispeval 23 točk.



Na drugi od petih božičnih tekem v ligi NBA je Houston s 113:109 premagal Oklahomo in zabeležil sedmo zmago na zadnjih osmih tekmah. James Harden je bil prvo ime tekme z 41 točkami. Zvezdnik raket je na zadnjih petih tekmah dosegel 35 točk ali več. Na božič je pred Hardnom 40 točk ali več dosegel Durant pred osmimi leti, takrat je dal 44 točk.

V New Yorku je blestel Milwaukeejev Giannis Antetokounmpo, ki se je ustavil pri 30 točkah in 14 skokih. Milwaukee je sicer New York Knicks premagal s 109:95.

Boston je po podaljšku pred domačimi gledalci porazil Philadelphio s 121:114. Kyrie Irving je bil junak Bostona s 40 točkami, saj je izsilil podaljšek, v njem je dosegel šest od 13 točk svoje ekipe. Na drugi strani se je izkazal Joel Embiid s 34 točkami in 16 skoki.

Utah je s 117:96 premagal Portland in prišel do pete domače zmage na zadnjih šestih tekmah. Pri zmagovalcih je kar sedem igralcev končalo z dvomestnim številom doseženih točk

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike