uros steklasa Odkrito.si

Znana Slovenca dahnila usodni da

horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 22. maja

maxresdefault Petisvet.si

Predstavljamo vladarja pekla in njegovo druščino

skrajni desničar, protest Svet24.si

Lažem, manipulacijam in sovraštvu izpostavljenih...

Ulrika Jonsson Svet24.si

Televizijska voditeljica po 11 letih zakona: v ...

Keiino Njena.si

Evrovizija: Če bi glasovali samo gledalci, bi ...

Ula Kokalj  zasebni arhiv2 Njena.si

Predstavljamo vam srčno teto iz ozadja Delovne ...

nu
nu
0 25.12.2018 20:20:24

HUDE OBTOŽBE! Če bi bila FRANCIJA ALI ŠPANIJA, se ne bi pometlo pod preprogo! Slovenijo so ...

Reuters
Legendarni Boštjan Nachbar je z vso silo udaril po Mednarodni košarkarski zvezi.

V intervjuju za Žurnal je spregovoril o široki paleti tem, ob tem pa se dotaknil neuvrstitve Slovenije na svetovno prvenstvo v vlogi evropske prvakinje - jasno, zaradi absurdnega sistema kvalifikacij, zaradi katerega svetovno prvenstvo - med drugim - ne bo videlo Luke Dončića in Gorana Dragića. Nachbar je prepričan, da se stvari ne bi končale tako, če bi se kaj takega zgodilo kakšni večji, močnejši in bogatejši državi, ki bi bila v podobni vlogi. 

"To je porazno. Če bi bila to Francija ali Španija, se ne bi tako mirno pometlo pod preprogo. Slovenijo so vsi odmislili. Z igralci se pogovarjamo o tej temi. Zaenkrat bi se bilo nesmiselno šopiriti brez konkretnega dogovora z igralci in Evroligo. Mi imamo kompetence za dogovor z Evroligo, torej ne morem vkorakati na Mednarodno košarkarko zvezo in jim deliti lekcije. To ni naš namen. Ko bo prišel pravi trenutek, verjamem, da bodo igralci povedali svoje mnenje," je poudaril. 

Nachbar je seveda direktor sindikata igralcev Evrolige in je govoil tudi s tega položaja. "Tudi jaz si tega želim, vendar se stvari v košarki ne zgodijo čez noč. Vse je dobro premišljeno in vsaka stvar zahteva veliko pogajanj. Kot igralec si navajen na hitre spremembe, v svetu košarkarskega posla pa je precej drugače," je še dejal v intervjuju, ki si ga v celoti lahko preberete na tej povezavi.  Članki iz rubrike