Govorica telesa Dobra karma

Energijska napoved: mlaj prinaša prelomnico v ...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za soboto, 22. februarja

cerar pocivalsek sarec bobo Reporter.si

Počivalšek okrivil Šarca: Neustrezen način ...

revščina Svet24.si

Položaj Slovenca: lani smo živeli malo bolje

rok furlan xx Necenzurirano

Bankrot Roka Furlana: prijava proti upravitelju ...

Nastja_Gabor_fotoAgencija-Ekskluzivno Njena.si

Slovenska glasbenika spet postala starša

hana Njena.si

Sanjski moški: Hana po hujšanju povsem drugačna

nu
nu
0 25.12.2018 20:20:24

HUDE OBTOŽBE! Če bi bila FRANCIJA ALI ŠPANIJA, se ne bi pometlo pod preprogo! Slovenijo so ...

Reuters
Legendarni Boštjan Nachbar je z vso silo udaril po Mednarodni košarkarski zvezi.

V intervjuju za Žurnal je spregovoril o široki paleti tem, ob tem pa se dotaknil neuvrstitve Slovenije na svetovno prvenstvo v vlogi evropske prvakinje - jasno, zaradi absurdnega sistema kvalifikacij, zaradi katerega svetovno prvenstvo - med drugim - ne bo videlo Luke Dončića in Gorana Dragića. Nachbar je prepričan, da se stvari ne bi končale tako, če bi se kaj takega zgodilo kakšni večji, močnejši in bogatejši državi, ki bi bila v podobni vlogi. 

"To je porazno. Če bi bila to Francija ali Španija, se ne bi tako mirno pometlo pod preprogo. Slovenijo so vsi odmislili. Z igralci se pogovarjamo o tej temi. Zaenkrat bi se bilo nesmiselno šopiriti brez konkretnega dogovora z igralci in Evroligo. Mi imamo kompetence za dogovor z Evroligo, torej ne morem vkorakati na Mednarodno košarkarko zvezo in jim deliti lekcije. To ni naš namen. Ko bo prišel pravi trenutek, verjamem, da bodo igralci povedali svoje mnenje," je poudaril. 

Nachbar je seveda direktor sindikata igralcev Evrolige in je govoil tudi s tega položaja. "Tudi jaz si tega želim, vendar se stvari v košarki ne zgodijo čez noč. Vse je dobro premišljeno in vsaka stvar zahteva veliko pogajanj. Kot igralec si navajen na hitre spremembe, v svetu košarkarskega posla pa je precej drugače," je še dejal v intervjuju, ki si ga v celoti lahko preberete na tej povezavi.  Članki iz rubrike