saša stzosič furst uroš Odkrito.si

Konec! Zakaj sta se razšla znana slovenska ...

Christian Bale Svet24.si

Igralec se je zbal za svoje življenje, tega ne bo...

Horoskop Petisvet.si

Astro nasveti: od 21.1. do 27.1.2019

ljubljana, drevored, sneg Svet24.si

Naslednje dni bo vreme povsem zimsko, celo na ...

Shuhada Davitt, Sinead O\'Connor Svet24.si

Sinead O'Connor mrzlično išče sina

Katarina Čas, Lado Bizovičar (3) Njena.si

Katarina in Lado sta si skočila v objem

Blaž Švab Njena.si

Srce parajoče: Pred mamino smrtjo trkali na ...

nu
nu
0 25.12.2018 20:20:24

HUDE OBTOŽBE! Če bi bila FRANCIJA ALI ŠPANIJA, se ne bi pometlo pod preprogo! Slovenijo so ...

Legendarni Boštjan Nachbar je z vso silo udaril po Mednarodni košarkarski zvezi.

V intervjuju za Žurnal je spregovoril o široki paleti tem, ob tem pa se dotaknil neuvrstitve Slovenije na svetovno prvenstvo v vlogi evropske prvakinje - jasno, zaradi absurdnega sistema kvalifikacij, zaradi katerega svetovno prvenstvo - med drugim - ne bo videlo Luke Dončića in Gorana Dragića. Nachbar je prepričan, da se stvari ne bi končale tako, če bi se kaj takega zgodilo kakšni večji, močnejši in bogatejši državi, ki bi bila v podobni vlogi. 

"To je porazno. Če bi bila to Francija ali Španija, se ne bi tako mirno pometlo pod preprogo. Slovenijo so vsi odmislili. Z igralci se pogovarjamo o tej temi. Zaenkrat bi se bilo nesmiselno šopiriti brez konkretnega dogovora z igralci in Evroligo. Mi imamo kompetence za dogovor z Evroligo, torej ne morem vkorakati na Mednarodno košarkarko zvezo in jim deliti lekcije. To ni naš namen. Ko bo prišel pravi trenutek, verjamem, da bodo igralci povedali svoje mnenje," je poudaril. 

Nachbar je seveda direktor sindikata igralcev Evrolige in je govoil tudi s tega položaja. "Tudi jaz si tega želim, vendar se stvari v košarki ne zgodijo čez noč. Vse je dobro premišljeno in vsaka stvar zahteva veliko pogajanj. Kot igralec si navajen na hitre spremembe, v svetu košarkarskega posla pa je precej drugače," je še dejal v intervjuju, ki si ga v celoti lahko preberete na tej povezavi.  Članki iz rubrike