Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

sta
sta
0 28.11.2018 09:55:04

Dragić ni igral, Miami še šestič v nizu poražen doma

Reuters
Košarkarji Miami Heat so v severnoameriški košarkarski ligi izgubili pod domačima obročema. Boljši so bili gostje iz Atlante Hawks, ki so slavili s 115:113. V postavi Miamija je manjkal Goran Dragić, ki še ni pripravljen po poškodbi kolena.

Miami je imel zadnji napad. A je Josh Richardson po podaji Dwyana Wada zgrešil met za tri in ostalo je pri 115:113. To je bil še drugi poraz Miamija po vrsti, šestič zaporedoma pa je floridska vročica izgubila na domačem parketu. Atlanta je prekinila niz sedmih porazov.

"Izšlo se je po naših načrtih. Sprejmemo," je bil dober volje trener Atlante Lloyd Pierce. Slabše volje je bil njegov kolega na klopi Miamija Erik Spoelstra: "Trenutno smo v položaju med kladivom in nakovalom. To je NBA. Če pričakuješ, da bo enostavno, si na napačni poti. Tega si ne želimo, toda razvijamo karakter."

Miami je v prvi četrtini dal 38 točk, kar je rekord sezone za floridsko moštvo. Toda v drugi četrtini so jih dali vsega 14, ob polčasu so se podali v lov na 18 točk zaostanka. Richardson je pet minut pred koncem tekme zadel za 108:107, to je bilo zadnje vodstvo Miamija.

Za goste in drugo zmago Atlante proti Miamiju v tej sezoni je Taurean Prince vpisal 18 točk, Trae Young pa je tekmo končal s 17 točkami in 10 podajami.

Richardson je bil v ospredju pri Miamiju z 22 točkami, Wade je ostal pri 18 točkah, Wayne Ellington pa je dodal 15 točk.


Miami, še vedno ni jasno, ali bo Dragić lahko zaigral in koliko čas bo odsoten, bo tudi naslednjo tekmo odigral doma, ko bo v petek gostil New Orleans.

Toronto je s 122:114 premagal Memphis, zabeležil šesto zaporedno zmago, Kyle Lowry pa je s 24 točkami šestnajstič v nizu proti grizlijem dosegel dvomestno število točk.

Los Angeles Lakers so si privoščili poraz proti Denverju s 85:117. Zvezdnikov jezernikov LeBron James je dosegel vsega 14 točk, najmanj v sezoni.

Detroit je s 115:108 ugnal New York, za zmagovalce je Blake Griffin dosegel 30 točk, kar je bil najboljši strelski dosežek večera.

Indiana je bila s 109:104 boljša od Phoenixa, ki ga vodi nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov. Zmago ji je zagotovil Bojan Bogdanović s trojko 31 sekund pred koncem. Najboljša strelca Indiane sta bila Domantas Sabonis in Doug McDermott, oba sta s klopi dosegla 21 točk, Sabonis je v statistiko vpisal še 16 skokov.

V noči na četrtek tekma čaka Luko Dončića, z Dallasom bo gostoval pri Houstonu.

Izidi:
Detroit Pistons - New York Knicks    115:108
Miami Heat - Atlanta Hawks           113:115
Memphis Grizzlies - Toronto Raptors  114:122
Denver Nuggets - Los Angeles Lakers  117:85
Phoenix Suns - Indiana Pacers        104:109
Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike