serbi Odkrito.si

"Kljub hudi bolezni v duši ostaja dobra stara ...

Tjaša Železnik Svet24.si

FOTO: Naši zvezdniki pred desetimi leti in danes

ženska Petisvet.si

Rak je krik duše, ki vas prosi ...

innsbruck, sneg Svet24.si

Zimski suši odklenkalo! Zapadlo bo kar precej ...

Jelena Karleuša Svet24.si

Jelena Karleuša se je znašla v srbskem seks ...

Cara Delevingne Najstnica.si

Zaradi ene fotografije izgubila 100 tisoč ...

spela groselj Njena.si

Špela Grošelj blesti v zapeljivih kopalkah

ue
ue
0 27.11.2018 10:09:30

VOJNO STANJE! Kaj bo s slovensko reprezentanco V UKRAJINI?

Profimedia
Od srede bodo ukrajinske oblasti uvedle vojno stanje.

Razlog je nedeljski incident z rusko obalno stražo, ki je najprej trčila v eno ukrajinsko ladjo, nato odprla ogenj nanjo, in zaprla pot še dvema, na koncu pa vse tri zaplenila. Nekaj mornarjev na ukrajinski ladji je bilo ranjenih.

Ukrajinski parlament je v ponedeljek podprl uvedbo vojnega stanja v desetih ukrajinskih pokrajinah. Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je pojasnil, da ne gre za razglasitev vojne, ampak le začasno 30-dnevno uvedbo izrednih razmer za krepitev obrambe pred rusko agresijo.V četrtek naj bi slovenska košarkarska reprezentanca v ukrajinskem Zaporožju odigrala kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo. Košarkarska zveza Slovenije je v stalnih v stikih s Fibo, ukrajinsko košarkarsko zvezo, slovenskim veleposlaništvom v Ukrajini ter slovensko policijo. Iz Ukrajine za zdaj prihajajo informacije, da so razmere mirne in da je v Zaporožju povsem običajen dan.

S strani Fibe je KZS v jutranjih urah prejela uradno informacijo, da skrbno spremljajo situacijo v Ukrajini. V Zaporožje so poslali tudi posebno delegacijo, ki bo še podrobneje preverila razmere. Tekma med Ukrajino in Slovenijo je tako zaenkrat predvidena normalno po razporedu.

Članki iz rubrike