Govorica telesa Dobra karma

Energijska napoved: mlaj prinaša prelomnico v ...

meghan markle, princ harry Svet24.si

Meghan je razlagala, da je kraljica Elizabeta ne ...

berlocnik podpis sarec pocivalsek vlada sta Reporter.si

Sporni Petrolov posel v Rusiji ali kako ...

opozorilo, casalpusterlengo, koronavirus Svet24.si

Okuženi, čeprav niso bili na Kitajskem! V ...

rok furlan xx Necenzurirano

Bankrot Roka Furlana: prijava proti upravitelju ...

hana luz Njena.si

Hana nima več tako polnih ustnic

Nastja_Gabor_fotoAgencija-Ekskluzivno Njena.si

Slovenska glasbenika spet postala starša

ue
ue
0 27.11.2018 10:09:30

VOJNO STANJE! Kaj bo s slovensko reprezentanco V UKRAJINI?

Profimedia
Od srede bodo ukrajinske oblasti uvedle vojno stanje.

Razlog je nedeljski incident z rusko obalno stražo, ki je najprej trčila v eno ukrajinsko ladjo, nato odprla ogenj nanjo, in zaprla pot še dvema, na koncu pa vse tri zaplenila. Nekaj mornarjev na ukrajinski ladji je bilo ranjenih.

Ukrajinski parlament je v ponedeljek podprl uvedbo vojnega stanja v desetih ukrajinskih pokrajinah. Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je pojasnil, da ne gre za razglasitev vojne, ampak le začasno 30-dnevno uvedbo izrednih razmer za krepitev obrambe pred rusko agresijo.V četrtek naj bi slovenska košarkarska reprezentanca v ukrajinskem Zaporožju odigrala kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo. Košarkarska zveza Slovenije je v stalnih v stikih s Fibo, ukrajinsko košarkarsko zvezo, slovenskim veleposlaništvom v Ukrajini ter slovensko policijo. Iz Ukrajine za zdaj prihajajo informacije, da so razmere mirne in da je v Zaporožju povsem običajen dan.

S strani Fibe je KZS v jutranjih urah prejela uradno informacijo, da skrbno spremljajo situacijo v Ukrajini. V Zaporožje so poslali tudi posebno delegacijo, ki bo še podrobneje preverila razmere. Tekma med Ukrajino in Slovenijo je tako zaenkrat predvidena normalno po razporedu.

Članki iz rubrike