Saša Einsiedler Odkrito.si

Rastejo otroci, pa tudi posel Saše Einsiedler

Lady Gaga Svet24.si

Je Lady Gaga zaradi njega pustila svojega ...

psi-20. dober spanec Petisvet.si

Pes pri človeku zavoha raka, pa tudi ...

iris mulej Njena.si

Iris Mulej objavila prelepe nosečniške ...

severina Svet24.si

Severina propada? Odpušča sodelavce, naganja ...

bff vichy friends Njena.si

Slovenke v najboljših prijateljicah iščejo ...

iris mulej Njena.si

Iris Mulej objavila prelepe nosečniške ...

ue
ue
0 27.11.2018 10:09:30

VOJNO STANJE! Kaj bo s slovensko reprezentanco V UKRAJINI?

Profimedia
Od srede bodo ukrajinske oblasti uvedle vojno stanje.

Razlog je nedeljski incident z rusko obalno stražo, ki je najprej trčila v eno ukrajinsko ladjo, nato odprla ogenj nanjo, in zaprla pot še dvema, na koncu pa vse tri zaplenila. Nekaj mornarjev na ukrajinski ladji je bilo ranjenih.

Ukrajinski parlament je v ponedeljek podprl uvedbo vojnega stanja v desetih ukrajinskih pokrajinah. Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je pojasnil, da ne gre za razglasitev vojne, ampak le začasno 30-dnevno uvedbo izrednih razmer za krepitev obrambe pred rusko agresijo.V četrtek naj bi slovenska košarkarska reprezentanca v ukrajinskem Zaporožju odigrala kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo. Košarkarska zveza Slovenije je v stalnih v stikih s Fibo, ukrajinsko košarkarsko zvezo, slovenskim veleposlaništvom v Ukrajini ter slovensko policijo. Iz Ukrajine za zdaj prihajajo informacije, da so razmere mirne in da je v Zaporožju povsem običajen dan.

S strani Fibe je KZS v jutranjih urah prejela uradno informacijo, da skrbno spremljajo situacijo v Ukrajini. V Zaporožje so poslali tudi posebno delegacijo, ki bo še podrobneje preverila razmere. Tekma med Ukrajino in Slovenijo je tako zaenkrat predvidena normalno po razporedu.

Članki iz rubrike