merceva Odkrito.si

Vrnitev po dveh desetletjih! Se še spomnite te ...

gabrielle carahan Svet24.si

Potrjeno: 22-letno hčer znanega glasbenika ...

laganje Petisvet.si

Prepoznajte znake in razkrinkajte lažnivce!

thordis-elva 2 Svet24.si

S svojim posiljevalcem je napisala knjigo o ...

zala kralj gašper šantl Svet24.si

Evrovizijski šok: napaka pri glasovanju, ...

Rene Mlekuž je presrečen, ker jo je našel Njena.si

Znan Slovenec po ločitvi pokazal novo izbranko

Hajdi Korošec- foto 1 Njena.si

Nepričakovan udarec: Hajdi golo iskreno o raku

ue
ue
0 27.11.2018 10:09:30

VOJNO STANJE! Kaj bo s slovensko reprezentanco V UKRAJINI?

Profimedia
Od srede bodo ukrajinske oblasti uvedle vojno stanje.

Razlog je nedeljski incident z rusko obalno stražo, ki je najprej trčila v eno ukrajinsko ladjo, nato odprla ogenj nanjo, in zaprla pot še dvema, na koncu pa vse tri zaplenila. Nekaj mornarjev na ukrajinski ladji je bilo ranjenih.

Ukrajinski parlament je v ponedeljek podprl uvedbo vojnega stanja v desetih ukrajinskih pokrajinah. Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je pojasnil, da ne gre za razglasitev vojne, ampak le začasno 30-dnevno uvedbo izrednih razmer za krepitev obrambe pred rusko agresijo.V četrtek naj bi slovenska košarkarska reprezentanca v ukrajinskem Zaporožju odigrala kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo. Košarkarska zveza Slovenije je v stalnih v stikih s Fibo, ukrajinsko košarkarsko zvezo, slovenskim veleposlaništvom v Ukrajini ter slovensko policijo. Iz Ukrajine za zdaj prihajajo informacije, da so razmere mirne in da je v Zaporožju povsem običajen dan.

S strani Fibe je KZS v jutranjih urah prejela uradno informacijo, da skrbno spremljajo situacijo v Ukrajini. V Zaporožje so poslali tudi posebno delegacijo, ki bo še podrobneje preverila razmere. Tekma med Ukrajino in Slovenijo je tako zaenkrat predvidena normalno po razporedu.

Članki iz rubrike