Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 27.11.2018 09:43:41

Harden osmoljenec večera: 54 točk ni bilo dovolj za zmago raket

V severnoameriški košarkarski ligi NBA odmeva obračun v Washington, kjer je vloga nesrečnega junaka pripadla Jamesu Hardenu, ki je za Houston prispeval 54 točk, a je domača ekipa zmago obdržala doma in slavila s 135:131 po podaljšku. Pri Washingtonu je John Wall vpisal najboljši dosežek sezone s 36 točkami, šest od tega jih je dal v podaljšku.

Harden, ki vodi na lestvici najboljših strelcev lige, je 54 točkam dodal še 13 asistenc, izkazal se je tudi Eric Gordon, ki je prav tako prikazal strelsko najbolj učinkovito predstavo v sezoni s 36 točkami, a so teksaške rakete še vedno parket ob koncu podaljška zapustile sklonjenih glav.

Harden in Gordon sta prispevala večino točk Houstona, kar 90. Clint Capela je imel na svojem računu 17 točk in 14 skokov.

Pri Washingtonu je bil ob Wallu, ki je dodal še 11 asistenc, v ospredju še Bradley Beal, ki je drugič v tej sezoni vpisal 32 točk.

Aktualni prvaki lige NBA Golden State Warriors so na domačem parketu odpravili Orlando Magic s 116:110. Za najboljšo predstavo je poskrbel Kevin Durant, ki je bil z 49 točkami uganka za košarkarje s Floride. Durant je prispeval ključne točke v izdihljajih tekme za preobrat izida ter zmago.

Na sporedu je bilo še pet tekem. Boston je na krilih Kyrieja Irvinga, ki je dosegel dvojni dvojček (26 točk in deset skokov), slavil v New Orleansu s 124:107, poleg njega pa so se izkazal tudi Jayson Tatum in Al Horford, ki sta dosegla po 20 točk, medtem ko je Marcus tekmo končal z 19 točkami in 11 skoki. V domači ekipi je bil najbolj učinkovit prvi zvezdnik Anthony Davis s 27 točkami, 16 skoki in blokadami, Črnogorec s španskim potnim listom Nikola Mirotić je prispeval 25 točk.



Drugouvrščena zasedba vzhodne konference Milwaukee je pokleknila v Charlottu. Sršeni so pokazali zelo kolektivno predstavo, najbolj učinkovita pa sta bila Jeremy Lamb in Kemba Walker, ki sta dosegla po 21 točk. Pri gostih je znova v polnem sijaju zablestel Grk Giannis Antetokounmpo, ki ga je le manjkajoča asistenca ločila do trojnega dvojčka. Na koncu je dosegel 20 točk, 13 skokov in devet podaj.

Ostroge so slavile v vetrovnem mestu, absolutni junak pa je bil LaMarcus Aldridge, ki je v zadnji četrtini dosegel 11 od skupno 20 točk. Teksaška ekipa je na koncu tesno slavila s 108:107. Poleg njega se je izkazal tudi DeMar Rozan z 21 točkami, osmimi skoki in petimi podajami, pri bikih je bil najbolj učinkovit Zach LaVine z 28 točkami, osmimi skoki in sedmimi podajami.

Indiana je v olimpijskem Salt Lake Cityju povozila domačo zasedbo in slavila s 121:88. Kar sedem igralcev iz Indianapolisa je doseglo več kot deset točk, najbolj učinkovit pa je bil Doug McDermott z 21 točkami.

Cleveland je na domačem parketu klonil proti Minnesoti s 95:102. Pri zmagoviti ekipi sta se izkazala Robert Covington s 24 točkami in sedmimi skoki ter Karl-Anthony Towns z 21 točkami in 10 skoki, pri Clevelandu pa je Robert Hood dosegel 20 točk.

V noči na sredo bo Miami gostil Atlanto. Organizator igre floridske ekipe Goran Dragić na zadnjih tekmah zaradi poškodbe kolena ni igral, medtem ko bo v noči na četrtek na sporedu veliki teksaški derbi. V Toyota Centru se bosta pomerila domači Houston in Dallas, kjer v krstni sezoni pod obroči NBA blesti slovenski čudežni košarkarski deček Luka Dončić.

Značke: nba, sta

Članki iz rubrike