Govorica telesa Dobra karma

Energijska napoved: mlaj prinaša prelomnico v ...

meghan markle, princ harry Svet24.si

Meghan je razlagala, da je kraljica Elizabeta ne ...

berlocnik podpis sarec pocivalsek vlada sta Reporter.si

Sporni Petrolov posel v Rusiji ali kako ...

opozorilo, casalpusterlengo, koronavirus Svet24.si

Okuženi, čeprav niso bili na Kitajskem! V ...

rok furlan xx Necenzurirano

Bankrot Roka Furlana: prijava proti upravitelju ...

hana luz Njena.si

Hana nima več tako polnih ustnic

Nastja_Gabor_fotoAgencija-Ekskluzivno Njena.si

Slovenska glasbenika spet postala starša

sta
sta
0 28.11.2018 09:41:39

Kakšna je USODA jutrišnje tekme UKRAJINA – SLOVENIJA? Fiba podala končno odločitev

Profimedia
Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) je v Ukrajino poslala posebnega varnostnega svetovalca, ki se je v Zaporožju sestal z državnimi oblastmi ter predstavniki ukrajinske košarkarske zveze.

Odposlanec Fibe je ugotovil, da trenutne razmere ne vplivajo na varnost udeležencev kvalifikacijske tekme med Ukrajino in Slovenijo. Tekma bo tako po predvidenem programu – jutri ob 18. uri po slovenskem času.


"Kot je Fiba napovedala, je v Ukrajino poslala posebnega varnostnega svetovalca, ki se je v Zaporožju sestal z državnimi oblastmi ter predstavniki ukrajinske košarkarske zveze. Preverili so razmere v mestu, dvorani in uradnih hotelih ter prišli do zaključka, da trenutne razmere v Zaporožju ne vplivajo na varnost vseh udeležencev ter na varno izvedbo tekme. Tako se bo tekma odigrala po predvidenem razporedu," so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije.


KZS je uradno poročilo dobila v torek zvečer, v njem pa je zapisano še, da bodo organizatorji in državne oblasti dodatno poskrbeli za varnost udeležencev ter zagotovili, da bo tekma izpeljana po vseh varnostnih in športnih kriterijih.

V vzhodnem delu Evrope je v teh dneh izjemno napeto, razlog za to pa je spor med Ukrajino in Rusijo. Rusija je v nedeljo v Kerški ožini blizu anektiranega polotoka Krim zajela dve ukrajinski vojaški ladji in vlačilca, ker da so vplule v rusko teritorialno morje. Pri tem so tudi streljali nanje in ranili najmanj tri ukrajinske vojake, zaradi nevarnega stopnjevanja napetosti med Moskvo in Kijevom pa se je na izredni seji sestal tudi Varnostni Svet ZN. Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je zavoljo tega uvedel stanje visoke pripravljenosti oboroženih sil ter vojno stanje.

Članki iz rubrike