Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 19.05.2018 14:33:28

Dončićev trener do ušes nasmejal Obradovića! Želel sem ga UBITI, on pa mi je rekel …

Željko Obradović in Pablo Laso
euroleague.net
Dvoboj učenca in učitelja bomo jutri videli v finalu evrolige, kjer bo imel eno od osrednjih vlog Luka Dončić.

Real Madrid in Fenerbahče se bosta v ponovitvi lanskega polfinala za evroligaško trofejo udarila jutri ob 20. uri. Lani so bili ob povsem nerazpoloženem Dončiću prepričljivo boljši Turki. »Zaradi tega ni dodatne motivacije ali želje po revanši. Želimo le izkoristiti to priložnost. To so sanje za nas po vseh težavah, ki smo jih imeli. Ambient bo sijajen, več bo njihovih navijačev, a mi smo dokazali, da smo ekipa. Za trofejo je treba igrati s srcem in še nečim. Prišli smo do sem in to bomo potrebovali tudi jutri,« je na novinarski konferenci povedal Rudy Fernandez.

Njegov trener Pablo Laso priložnost za svoje moštvo vidi tudi v lanskem polfinalnem porazu. »To, kar se je Luki zgodili lansko leto, je normalno. To je bil njegov prvi F4. On ves čas raste kot igralec. Lani je bil impresioniran nad dogodkom, ves čas je samo gledal okrog sebe, zdaj pa ima izkušnje in mi je situacija jasna. In to je napredek. Ne samo met in obramba, pomembne so tudi izkušnje, ki jih ima, čeprav ima šele 19 let. To o njemu kot košarkarju pove veliko,« je bil poln hvale na račun Dončića Laso.

Potem je v družbi svojega učitelja in nekdanjega trenerja Željka Obradovića, pod katerim je v Madridu igral dve leti, vse prisotne nasmejal z anekdoto. Jutri ga bo izzval za trofejo, nekoč pa ga je, kot pravi, želel ubiti. »Spomnim se neke tekme, bilo je v finalu pokalnega tekmovanja. Vodili smo za 11 točk, do konca je bilo še nekaj minut, jaz pa sem igral dobro. Začutil sem, da bi to lahko bil moj trenutek … Potem pa je me Željko poklical na klop. Rekel mi je: 'To je to, opravil si odlično delo.' Jaz pa sem ga takrat hotel ubiti. Ampak zdaj razumem,« se je spomnil Laso, ki danes v fantastičnega košarkarja razvija Luko Dončića. Oziroma ga je že.

Članki iz rubrike