Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 18.05.2018 20:42:44

Celjanke štirinajstič državne prvakinje

Martin Metelko
Košarkarice Cinkarne Celje so štirinajstič in sedmič zapored postale državne prvakinje. Finalno serijo proti Triglavu so dobile s 3:0; danes v Celju je bilo 87:45 (27:10, 48:18, 73:33).

Celjanke so nesporne vladarice Slovenije v tem stoletju. To je njihov trinajsti naslov od 2003 dalje - vmes so trikrat slavile igralke Kranjske Gore, v zadnjih sedmih finalih, ki so jih vse igrale proti Triglavu, pa niso izgubile niti ene tekme.

Varovanke Damirja Grgića so dobile vseh 33 odigranih tekem v državnem prvenstvu. Na drugi strani so triglavanke sedmič zapored osvojile naslov državnih podprvakinj in še vedno ostajajo brez naziva najboljšega kluba v Sloveniji. Kranjčanke so v tej sezoni osvojile naslov pokalnih zmagovalk, hkrati pa so edina slovenska ekipa, ki je ugnala Celje.

Tretja finalna tekma je bila praktično odločena že v prvi četrtini. Če so se triglavanke, sploh na drugem srečanju, Celjankam še uspele nekoliko zoperstaviti, so bile Celjanke tokrat razred zase. Izid je bil izenačen le pri 2:2, nato pa so Celjanke napravile delni rezultat 10:0, prednost pa se je v nadaljevanju le še povečevala. Ob koncu prvih desetih minut so podprvakinje regionalne lige WABA vodile s +17, ob polčasu pa je njihova prednost znašala 28 točk.

MVP finalnega turnirja, Iva Slonjšak, je bila še na tretji tekmi finala prva strelka Celja, za svojo ekipo je prispevala 21 točk, Aleksandra Krošelj se je ustavila pri 14 točkah (met za 3: 4/6), Anđela Delić je v statistiko vpisala 13 točk. Pri Triglavu ni nobena od igralk presegla dvomestnega števila točk, največ jih je dosegla Maruša Seničar (8), med desetimi košarkaricami pa se jih je osem vpisalo med strelke.



Najkoristnejša košarkarica 1. SKL v sezoni 2017/18 je bila Larisa Ocvirk.

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje: "Čestitam mojim igralkam, strokovnemu vodstvu, upravi kluba in našim navijačem, ki so nas danes ob osvojitvi 14. naslova državnih prvakov prišli podpret v velikem številu. Mislim, da smo zasluženo zmagali, tekmo smo kontrolirali od začetka do konca, igrali smo z veliko več energije kot ekipa Triglava. Nismo pričakovali, da bo na koncu takšna razlika, a vseeno je to lep zaključek sezone. Še enkrat bi rad čestital vsem akterjem, ki so k temu pripomogli."

Ernest Novak, trener Triglava: "Po takem porazu je težko karkoli komentirati. Pričakoval sem, da lahko pokažemo več, ne samo na tej tekmi, temveč tudi na nekaterih preostalih. V seriji treh tekem smo odigrali le en dober polčas. Kljub temu, mislim, da smo imeli dobro sezono in se mi zdi pravilno, da sta se pokalni naslov in naslov državnih prvakinj razdelila med nas in Celje. Iskrene čestitke Celjankam za osvojeni naslov."

Larisa Ocvirk, košarkarica Cinkarne Celje in MVP sezone 2017/18: "Na tekmi smo dale vse od sebe, vsaka se je držala svojega dogovora. Hvala vsem soigralkam za izjemno lepo in dolgo sezono. Hkrati bi se rada zahvalila vsem navijačem, ki so nas prišli podpirati danes in tudi na prejšnjih tekmah."

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike