franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ku
ku
0 19.05.2018 10:18:46

Prvi mož Phoenixa ZNOVA PRESENETIL! Se mu bodo res odpovedali!? Kaj to pomeni za Luko Dončića?

Profimedia
Ryan McDonough je povedal, kaj so v Phoenixu pripravljeni narediti s svojim zgodovinskim prvim izborom na naboru.

Stroka si je enotna. Prvi in drugi izbor na naboru, ki jih držita moštvi Phoenix Suns in Sacramento Kings, bosta Luka Dončić in DeAndre Ayton (ne nujno v tem vrstnem redu). Toda po zadnjih napovedih iz Phoenixa ni nujno, da bosta oba mlada zvezdnika pristala v omenjenih franšizah. V Phoenixu, kamor si najbolj želita oba – Ayton kot domačin iz Arizone, Dončić zaradi trenerja Igorja Kokoškova –, se namreč spogledujejo z idejo, da bi svoj prvi 'pick' zamenjali za kakšnega že dokazanega igralca v ligi NBA. Phoenix ima na naboru, ki bo 21. junija sicer pravico do kar štirih izborov, in sicer bo imel razen prvega v prvem krogu še 16. izbor, v drugem pa 31. in 59. izbor.

»Odprti smo za te možnosti. Razmišljali bomo tudi o tem. Razmišljamo tudi o paketu, da bi združili izbora in ju ponudili komu, da se povzpnemo po lestvici navzgor. Več informacij bomo imeli, ko se bo približeval nabor, ko bomo videli košarkarje na delu in z njimi opravili pogovore. Na tržišču je zagotovo nekaj zanimivih igralcev. Pred nami je deloven mesec,« je ameriškim medijem razkril prvi mož organizacije Phoenix Suns Ryan McDonough. »V ligi sem 15, 16 let. Še nikoli nisem bil z ekipo, ki je dobila prvi nabor. Gre za veliko odgovornost, še posebej letos, ko je na voljo toliko kakovostnih igralcev,« je dodal.

Phoenix, kot pravi, sicer najbolj potrebuje ravno tipa igralca, ki sta projektirana kot prva na naboru. »Najbolj potrebujemo organizatorja igre in košarkarja na poziciji številka pet. Ne bomo pa samo sloneli na naboru. Razmišljamo tudi o podpisu prostih igralcev, menjavah. Upamo, da bomo naslednje leto eno izmed moštev, ki bodo najbolj napredovala,« je sklenil McDonough, ki torej še ne ve točno, kaj bi storil s svojim prvim naborom. Dončiću in Aytonu pa so se tako kar naenkrat razširila obzorja. 

Članki iz rubrike