Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
1 17.05.2018 10:57:23

Uau! TOLE je scenarij ameriškega guruja, ki LUKO DONČIĆA pošilja v ZVEZDNIŠKI GOLDEN STATE!

Profimedia
Pred naborom lige NBA obstaja tudi razmišljanje izven škatle.

Kultni Adrian Wojnarowski je v najbolj odmevnem spletnem nastopu s kolegoma Jonathanom Givonyjem in Mikom Schmitzom predstavil tudi scenarij, po katerem bi Luka Dončić letos zavrnil odhod v ligo NBA. Predvsem Givony, strokovnjak za nabore lige NBA meni, da bi Dončić moral oditi v NBA, če bi ga kot prvega na naboru izbral Phoenix, a da je mogoč tudi scenarij, po katerem bi Slovenec o svoji prihodnosti resno razmislil, če bi ga kot drugega izbral precej skromni Sacramento. V tem primeru je mogoč tudi povsem drugačen scenarij. 

Če bo prvi izbran bahamski center Deandre Ayton, bo Dončića skoraj zagotovo kot drugega izbral Sacramento, ki pa mu v Ameriki vsi po vrsti napovedujejo zelo temno, zelo skromno prihodnost. Wojnarowski zato razmišlja, kaj bi za Dončića pomenilo, če bi odhod v Sacramento preprosto zavrnil in ostal še eno sezono pri Realu, kjer bi ga sprejeli z odprtimi rokami in kjer bi z novo pogodbo tudi dobil podobno plačo, kot bi jo imel v Kaliforniji.

In kje najslavnejši NBA novinar Dončića vidi v takem primeru? Ne boste verjeli, odgovor je branilec naslova, superzvezdniški Golden State. Wojnarowski verjame, da bo vsaj enega od svojih zvezdnikov Golden State moral poslati stran, da bo zadovoljil zahtevam omejitev plač in zloglasnega davka na luksuz. V tem primeru pa bi Warriorsi iskali cenejšega mladega igralca, ki najbolj odgovarja njihovemu sistemu. In po mnenju Wojnarowskega je to prav Dončič.

Če bi prišlo do take situacije, bi Luka lahko od Sacramenta zahteval menjavo pravic in Wojnarowski je prepričan, da bi se v takem primeru našel skupni jezik, ki bi Dončića odpeljal k bojevnikom v Oakland. Vi pa sami presodite, ali je to resnično realna opcija.

Članki iz rubrike