Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 17.05.2018 09:24:37

Houston hitro prebolel uvodni poraz in vrnil udarec, Durant ni zmogel vsega sam

Reuters
Košarkarji Houston Rockets so si v finalu zahodne konference hitro opomogli in na drugi tekmi dvoboja visoko premagali prvake severnoameriške lige NBA Golden State Warriors s 127:105. V boju na štiri zmage je po dveh tekmah tako razmerje moči izenačeno. Kandidat za MVP James Harden je zbral 27 točk, Eric Gordon jih je k zmagi dodal prav tako 27.

Poleg Hardna in Gordona so levji delež k zmagi prispevali še PJ Tucker (22 točk), Trevor Ariza (19) in Chris Paul (16), rakete pa so se hitro oddolžile za uvodni poraz serije, ko so v domači dvorani izgubile s 106:119.

"Temu se reče timski uspeh," je po tekmi ponosno dejal Harden: "Igrali smo bolj zavzeto, trše in zlasti pametnejše, kot na uvodni tekmi. To je bila edina razlika."



Prvi strelec gostov je bil Kevin Durant z 38 točkami, poleg njega je vsaj deset točk dosegel le še Stephen Curry, ki je končal pri 16 koših, iz igre pa je zadel le sedem od 19 metov in enega od osmih za tri točke.

Zmagovalec finala zahoda se bo za naslov prvaka lige NBA pomeril z boljšim iz dvoboja na vzhodu med Cleveland Cavaliers in Boston Celtics; slednji trenutno v zmagah vodijo z 2:0.

Značke: nba, košarka

Članki iz rubrike