sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

nu
nu
0 06.02.2018 13:54:38

NEVERJETEN SPODRSLJAJ! V večeru, ko je Nowitzki postavil nov mejnik, je postal predmet posmeha

Saj ni res, pa je. Pri Dallasu so si privoščili velik spodrsljaj, v večeru, ko je Dirk Nowitzki vstopil v izbrani klub, je na hrbtu nosil... kdo bi si mislil, da se kaj takšnega lahko pripeti tudi v NBA.

Skoraj poldrugo desetletje je trajal Dallas, mati vseh žajfnic. Dirk Nowitzki v Dallasu traja še dlje kot - Dallas. Zvestoba do groba. Medtem ko so drugi tekali za mavrico, milijoni in/ali lovili prstane, je on ostal zvest Mavericksom. Zdaj že skoraj dve desetletji. V ponedeljek zvečer je dosegel še en mejnik v karieri, v kateri mejnikov nikakor ni manjkalo. Kot šesti košarkar po Kareemu Abdulu-Jabbarju, Karlu Malonu, Kevinu Garnettu, Jasonu Kiddu in Elvinu Hayesu je v rednem delu na parketu prebil več kot 50 tisoč minut. 

Dvajset let, 50.018 minut, 30.913 točk, 13 nastopov na tekmi zvezd, eno priznanje za najkoristnejšega igralca in en naslov prvaka. Človek bi mislil, da se bodo v vsem tem času vsaj naučili pravilno črkovati njegov priimek. Na tekmi s Clippersi, ko je vstopil v klub 50 tisoč, je namreč na hrbtu nosil napačno zapisan priimek, na hrbtu je nosil napis Nowitkzi. Malomarnost opremljevalca, malomarnost klubskih ekonomov, sam Nowitkzi oziroma Nowitzki se ni preveč razburjal. »Pravzaprav sem šele zdaj videl. Nisem imel pojma. Kot kaže se zgodi. Ponavadi pogledam svoj dres, tako da niti sam nisem opazil. Se zgodi. Bi rekel, da to na nek način povzame celotno našo sezono.« Sijajno. Sezono, v kateri je Dallas s 17 zmagami in 37 porazi na zadnjem mestu v zahodni konferenci.

Značke: dirk-nowitzki, nba, dallas

Članki iz rubrike