Jure Ličen s Sofio Svet24.si

Znani radijski voditelj je prvič postal očka

evropska unija, evropske volitve Svet24.si

Dolgoletni evropski komisar opozarja na nujne ...

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

fake news mediji lazne novice pf Reporter.si

V slovenskih medijih ostajamo samo še mazohisti, ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

STA
STA
0 06.02.2018 11:08:38

Miami izgubil četrtič v nizu

Reuters
Košarkarji Miami Heat so izgubili četrtič zaporedoma. Pred domačimi gledalci so morali priznati premoč Orlandu, ki je slavil s 111:109. Goran Dragić je dosegel zanj skromnih 13 točk, a imel ob tem devet skokov in sedem podaj.

Miami je zdaj pri 29 zmagah in 25 porazih, torej 53,7-odstotnemu izkupičku, in sedmem mestu na vzhodu. Šestouvrščena Indiana ima eno zmago več, osma Philadelphia pa je pri polovičnem izplenu (25-25). Miami je prejšnje tri poraze doživel v gosteh (Cleveland, Philadelphia, Detroit), po naslednjih dveh tekmah doma v Americanairlines Areni (Houston, Milwaukee) pa ga v nadaljevanju čakajo tri zaporedna gostovanja (Toronto, Philadelphia, New Orleans).

Ključna je bila tretja četrtina, v kateri je Orlando naredil delni izid 20:6 in se po zaostanku skozi celo srečanje prebil v vodstvo. Miami se je v končnici približal in bil v igri za zmago, vendar je bil v napadu premalo učinkovit, da bi strl predzadnjo ekipo vzhoda, pri kateri je največ točk dosegel hrvaški igralec Mario Hezonja (20).


Pri Miamiju je bil najučinkovitejši Josh Richardson z 20 točkami, Hassan Whiteside jih je prispeval 19, Justise Winslow 16 točkah, Goran Dragić pa je v 35 minutah na parketu zadel le pet metov iz trinajstih poskusov, je pa zato tri od devetih skokov ujel v napadu, naredil pet osebnih napak in izgubil štiri žoge.

"Ne razumem, kaj se nam je zgodilo v tretji četrtini. V prvi in zadnji smo se borili, zakaj pa smo v tretji tako padli, pa bomo morali še analizirati," je po porazu dejal Miamija Erik Spoelstra.

Novica večera je, da se je Dirk Nowitzki pridružil elitnemu klubu igralcev, ki so v ligi NBA odigrali več kot 50.000 minut. Zgodovinski mejnik je sicer skazil poraz Dallasa, za katerega Nemec igra že dvajset sezon. V klubu 50.000 minut so še Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Kevin Garnett, Jason Kidd in Elvin Hayes.

Izidi
Miami Heat - Orlando Magic                     109:111
(Goran Dragić 13 točk, 9 skokov, 7 podaj v 35 minutah za Miami)
Detroit Pistons - Portland Trail Blazers       111:91
Indiana Pacers - Washington Wizards            102:111
New Orleans Pelicans - Utah Jazz               109:133
Denver Nuggets - Charlotte Hornets             121:104
Sacramento Kings - Chicago Bulls               104:98
LA Clippers - Dallas Mavericks                 104:101
Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike