taja 2 Odkrito.si

Tekmovalka šova na Planet TV tik pred samomorom

Pes v avtomobilu Svet24.si

Kako rešiti ljubljenčka pred okrutno smrtjo?

meghan markle Svet24.si

Ne, Meghan Markle ne bodo pustili na miru. Znova ...

zvonka hocevar Svet24.si

Napačno je parkirala, zato jo skuša odpustiti

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

lado bizovicar Njena.si

Lado Bizovičar šokiral mnoge

Kate Middleton Njena.si

Kate Middleton postala tarča posmeha?

STA
STA
0 05.02.2018 19:04:52

Slovenske košarkarice začele priprave za Francozinje in Romunke

Fiba
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca se je danes zbrala v Laškem in začela priprave na tretjo in četrto tekmo kvalifikacij na evropskem prvenstvu. V soboto, 10. februarja, v Celju gostujejo Francozinje, štiri dni kasneje pa se bodo Slovenke v mestu grofov pomerile še z Romunkami.

V Laškem se je zbralo štirinajst košarkaric. Poleg dvanajstih igralk, ki jih je selektor Damir Grgić določil za drugi cikel kvalifikacij, sta se izbrani vrsti priključili tudi poškodovani Eva Lisec in Nika Barič, ki bosta opravljali rehabilitacijo pod vodstvom Martina Klešnika in Žaneta Bortka, hkrati pa bosta s svojimi izkušnjami in znanjem pomagali mlajšim košarkaricam.

Novinki v članski reprezentanci sta Althea Gwashavanhu in Tina Cvijanović, kapetanski trak bo po poškodbi Baričeve prevzela Teja Oblak. Priprave bodo pod taktirko selektorja Damirja Grgića potekala v Laškem in Celju. Poleg omenjene trojice košarkaric bodo slovenske barve v drugem ciklu branile Annamaria Prezelj, Rebeka Abramovič, Tina Jakovina, Zala Friškovec, Tina Trebec, Aleksandra Krošelj, Maruša Seničar, Larisa Ocvirk in Shante Evans.

"Vesel sem, da je ponovno napočil čas za reprezentančno košarko. V zadnjih dveh letih nam je uspelo zgraditi kult reprezentance in v njej vzpostaviti odlično vzdušje. Tudi to je razlog, da sta se nam priključili poškodovani Eva Lisec in Nika Barič. Čeprav na njuno pomoč na parketu v tem ciklu ne moremo računati, pa bosta zagotovo vplivali na dobro vzdušje ter pomagali mlajšim in manj izkušenim košarkaricam. Ključ do uspeha je trdo delo in dobro vzdušje. V soboto nas čaka tretja tekma v kvalifikacijah za EP 2019, v Celju bomo gostili močno reprezentanco Francije. Naredili bomo vse, da se pokažemo v čim boljši luči. Nato nas čaka še obračun z reprezentanco Romunije, ki smo jo na prvi tekmi premagali. To tekmo želimo dobiti in si s tem odpreti vrata na evropsko prvenstvo," je dejal Grgić.

Slovenske košarkarice so kvalifikacije za EP 2019 začele z dvema zmagama. V Oradei so z 21 točkami naskoka premagale romunsko izbrano vrsto, v Celju pa so bile izbranke Damirja Grgića uspešnejše od Fink (97:57).

Slovenke se bodo v drugem ciklu kvalifikacij pomerile s Francijo in Romunijo. Tekma s Francijo bo na sporedu v soboto, 10. februarja, ob 17.00, v dvorani Gimnazije Celje-Center. Drugo srečanje jih čaka v sredo, 14. februarja, ob 17.00, ko se bodo v dvorani Gimnazije Celje-Center srečale z izbrano vrsto Romunije.

Članki iz rubrike