Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

matic in katja 2 Njena.si

Matic: Nad Katjo nikoli nisem izvajal nasilja

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

ku
ku
0 06.02.2018 11:17:47

Noro! Šestnajstletnik s 'PARKIRIŠČA' evroligašu nasul ŠTIRI trojke zapored! In to v manj kot minuti in pol! (video)

Profimedia
Njegova ekipa je sicer izgubila, a šestnajstletni fant je bil vseeno glavna zvezda dvoboja državnega prvenstva.

Tekma litovske lige, v kateri je prvouvrščeni Žalgiris gostoval pri zadnjeuvrščenem moštvu na lestvici Vytautasu, ne bi bila prav nič posebnega. Evroligaš je pričakovano zmagal s 118:96 in tekma bi najbrž hitro utonila v pozabo, če ne bi bila člana Vytautasa tudi brata LiAngelo in LaMelo Ball. Saj veste, to sta brata Lonza Balla, drugouvrščenega izbranca lanskega nabora lige NBA, ki ju je njun oče LaVar odpeljal v Litvo.


Zaradi njiju so tekme Vytautasa pod posebnim drobnogledom, bolj kot rezultati je v ospredju šov in to, kaj bosta brata pokazala. Proti Žalgirisu sta kar nekaj, 19-letni Liangelo je dosegel 25 točk, od tega je zadel šest trojk, komaj 16-letni LaMelo pa je dal 19 točk, s tistim, kar mu je uspelo v tretji četrtini, pa postal glavna zvezda večera.

V manj kot minuti in pol, natančneje v minuti in 26 sekundah, je namreč v štirih zaporednih napadih zadel za tri točke. In kakšne trojke so bile to! Američani bi rekli "from downtown", na teh koncih pa pravimo, da je zadeval s "parkirišča". "Če želita metati s take razdalje, ju sploh ne bomo pokrivali, pustili ju bomo, pravico imata, da igrata, kot želita," je napol zares napol v šali vse skupaj komentiral trener Žalgirisa, nekdanji zvezdnik in odličen strelec za tri točke Šarunas Jasikevičius.

Članki iz rubrike