Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 19.06.2017 19:29:59

Union Olimpija v Fibini ligi prvakov

Matevž Zupančič
www.alesfevzer.com
Članska zasedba košarkarskih prvakov Uniona Olimpije bo tudi v prihodnji sezoni 2017/18 nastopala v Evropi. Ljubljančani se bodo v prihajajoči sezoni preizkusili v Fibini ligi prvakov.

Sezona Fibine lige prvakov se bo začela 10. oktobra. V rednem delu se bo merilo 32 klubov, 24 se jih je v to tekmovanje uvrstilo neposredno, osem pa jih bo sodelovalo prek kvalifikacij. Moštva bodo razdeljena v štiri skupine po osem ekip, v naslednji krog pa se bodo nato uvrstile najboljše štiri zasedbe iz vsake skupine. Najboljša štiri moštva drugega dela se bodo za naslov pomerila na zaključnem turnirju četverice. Žreb skupin in vsi nasprotniki zmajev v rednem delu bodo znani 11. julija na žrebu v Ženevi.


Matevž Zupančič, direktor Uniona Olimpije: "Po nekaj slabši uvrstitvi v ligi ABA se klub za sezono 2017/2018 ni uvrstil v 7Days EuroCup. V klubu smo se zato odločili za prijavo v Fibino ligo prvakov, ki trenutno ponuja zadovoljiva finančna izhodišča. Verjamemo, da bo tudi po športni plati v prihodnji sezoni to raven, kjer lahko dostojno zastopamo slovensko klubsko košarko. Več o ciljih v tem tekmovanju bomo lahko spregovorili po končnem oblikovanju članske ekipe in po opravljenem žrebu tekmovanja. Vsekakor je pred nami nova zanimiva sezona nastopanja v več tekmovanjih. Priložnosti za dokazovanje ne bo manjkalo, kmalu pa načrtujemo tudi že začetek prodaje sezonskih in paketnih vstopnic."

Patrick Comninos, direktor košarkarske lige prvakov: "Z velikim zadovoljstvom izrekam dobrodošlico Unionu Olimpiji v košarkarski ligi prvakov. Prepričan sem, da bo sodelovanje kluba s tako opazno zgodovino in dosežki prineslo nekaj posebnega našemu tekmovanju in bo pomenilo tudi posebno izkušnjo za navijače."

Članki iz rubrike