Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

ku
ku
0 18.06.2017 08:33:55

Slovenke si proti Srbiji lahko privoščijo celo poraz s petimi točkami, pa bodo vseeno napredovale

Slovenske košarkarice prvič nastopajo na evropskem prvenstvu, sinoči pa so dosegle še prvo zmago na evropskih prvenstvih. Po uspehu proti Grkijam so varovanke Damirja Grgića pogled usmerile v drugi del tekmovanja.

Letvica se dviga. Zmaga nad Grkinjami Slovenkam odpira tudi vrata v končnico. Razplet v skupini C je nadvse zapleten in hkrati zanimiv, aktualne evropske prvakinje Srbkinje so namreč še brez zmage (izgubile so tako z Grčijo kot tudi s Francijo), svojo usodo pa bodo reševale v zadnjem krogu s Slovenijo.

Če gre pričakovati, da bodo Grkinje izgubile s Francijo, ki je brez poraza na vrhu lestvice, bo obračun Slovenk in Srbkinj odločal o uvrstitvah na mestih med dve in štiri. Slovenke bi si z zmago zagotovile drugo mesto, za tretje mesto, ki še pelje v repasaž, pa bi ji zadoščal tudi poraz s petimi točkami razlike. Vsak višji poraz bi za Slovenijo pomenil konec tekmovanja.

V repasažu (boju za četrtfinale) se križata skupini C in D (druga proti tretji in obratno). V skupini D je po dveh krogih na prvem mestu Belgija, ki bo v primeru zmage nad Latvijo neposredno napredovala v četrtfinale. Vse kaže, da bo druga Rusija (ena od favoritinj prvenstva) in tretja Latvija (zaostala za Slovenijo v kvalifikacijah).

SRBSKE TEŽAVE, ANA DABOVIĆ POŠKODOVANA


Srbija je na prejšnjem evropskem prvenstvu osvojila zlato kolajno, lani pa je na olimpijskih igrah pristala na tretjem mestu. Obakrat je vlogo selektorja opravljala hči nekdanjega selektorja slovenske moške izbrane vrste Marina Maljković. Danes Srbkinje vodi nekdanji trener Crvene zvezde in Hemofarma Stevan Karadžić.

Srbski selektor se ne ozira na kritike iz domove in izpostavlja, da so njene varovanke proti Franciji pokazale že boljši obraz kot v uvodni tekmi z Grkinjami. Bolj ga skrbi poškodba izjemno pomembne igralke Ane Dabović, najboljše posameznice prejšnjega evropskega prvenstva. "Zdaj najbolj razmišljam o njej. Ne vem, ali bo sploh lahko pomagala ekipi. Že pred prvenstvom sem dejal, da je izjemno pomembna za našo igro. Vse je odvisno od zdravniške ekipe."

Karadžić je še dodal, da je Dabovićeva po zdravniških izvidih že pred prvenstvom sanirala poškodbo, tako da mu ni jasno, kaj se dogaja v njeni nogi, da je obnovila isto poškodbo.

Odločilna tekma med Slovenijo in Srbijo bo jutri ob 15. uri.

Članki iz rubrike