tone vogrinec Odkrito.si

Hčeri Toneta Vogrinca zapustili Slovenijo

Eurofighter Typhoon italijanska vojska Svet24.si

Nov evropski lovec na obzorju

Brigette Macron, Emmanuel Macron, Donald Trump, Melania Trump Svet24.si

VIDEO: Melania še enkrat več zavrnila Donaldovo ...

vremenska sprememba, nevihta Svet24.si

Pred prazniki še vsaj en vremenski obrat

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

Tadeja Pavlič, Matic Rodica Njena.si

To je moški, ki ga ljubi Tadeja Pavlič

tomaz natasa Njena.si

Je ta tekmovalec res krivec za slabe rezultate ...

STA
STA
0 19.06.2017 07:57:37

Slovenske košarkarice za repasaž, četrtfinale ali odhod domov

Gojko Kusić
Slovensko žensko košarkarsko reprezentanco danes ob 15. uri čaka zadnja tekma predtekmovanja na evropskem prvenstvu v Pragi. Tekmice bodo evropske prvakinje Srbkinje, kombinacij, po katerih bi Slovenke nadaljevale tekmovanje ali odšle domov, pa je kar nekaj.

Varovanke selektorja Damirja Grgića so v prvem krogu tesno izgubile z olimpijskimi podprvakinjami Francozinjami, v drugem pa proti Grkinjam dosegle zgodovinsko prvo zmago na evropskih prvenstvih. Na drugi strani so Srbkinje izgubile obe srečanji, tako da za uvrstitev v dodatne kvalifikacije za četrtfinale nujno potrebujejo dve točki.

V četrtfinale neposredno napredujejo prvouvrščene reprezentance iz štirih skupin, drugo- in tretjeuvrščene pa v torek čakajo repasaži.

Slovenija lahko za osvojitev drugega ali tretjega mesta v skupini celo izgubi tekmo s Srbijo, a ne za več kot pet točk in ob predpostavki, da v večernem obračunu Francija premaga Grčijo, ob zmagi in idealnem razpletu pa je lahko Slovenija celo prva v skupini. V tem primeru bi morala Grčija premagati Francijo z razliko do treh točk. Če Slovenija izgubi za šest točk in Francija premaga Grčijo, bi v krogu treh ekip o napredovanju odločal količnik med danimi in prejetimi koši, poraz za sedem točk ali več pa pomeni slovo od eurobasketa.

Skupina C, v kateri nastopa Slovenija, se križa s skupino D, v kateri ima Belgija presenetljivo dve zmagi, Latvija in Rusija sta polovično uspešni, Črna gora pa je še brez zmage.

"Za nas je ta tekma popoln užitek, medtem ko je za Srbijo, evropske prvakinje in ekipo polnih zvezdnic, to ključna tekma prvenstva. Skušali bomo igrati sproščeno, igralke bodo pustile srce na igrišču in če se nam bo ponudila priložnost za zmago, jo bomo brez dvoma zgrabili z obema rokama. Dan odmora nam je prišel kot naročen, obnovili smo fizično moč in z veseljem pričakujemo tekmo," pravi selektor Grgić.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike