Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 17.05.2017 10:11:15

San Antonio ob odsotnosti poškodovanega Leonarda brez možnosti proti bojevnikom

Reuters
Košarkarji moštva Golden State Warriors so dobili tudi drugo tekmo finala zahodne konference v severnoameriški ligi NBA. V domači dvorani v Oaklandu so premagali San Antonio Spurs kar s 136:100, zmago pa napovedali že v prvem delu, ki so ga dobili z 72:44, tik pred koncem tekme pa je bila prednost že 41 točk (129:88).

Ekipi igrata na štiri zmage, tretje tekma pa bo na sporedu v soboto v Teksasu, kjer bo prednost domačega parketa skušal izkoristiti San Antonio.

Gostje so bili brez možnosti tudi zaradi dejstva, da se je v tretji tretjini prve tekme v noči na ponedeljek poškodoval prvi zvezdnik Kawhi Leonard, ki je manjkal tudi na tokratnem obračunu. Pri San Antoniu manjka tudi poškodovani francoski zvezdnik Tony Parker. Z 22 koši je bil tako v njihovih vrstah najboljši Jonathon Simmons. Pri Golden Statu, ki je tako naredil odločilen korak proti še tretjem zaporednem velikem finalu lige NBA, pa je bil z 29 koši še enkrat več najboljši Stephen Curry, ki je na prvi tekmi dosegel kar 40 točk.

V noči na četrtek se bo začel tudi finale vzhodne konference, v katerem bodo Boston Celtics skušali prekiniti serijo aktualnih prvakov iz Clevelanda.


"Tekmo smo začeli veliko bolj energično ter osredotočeni na svoje naloge in obrambo, tako da je občutek sploh v prvi četrtini bil veliko boljši," je bil po deseti zaporedni zmagi v letošnji končnici zadovoljen Curry. "Res sem zadovoljen s tem, kako so pristopili k igri, od začetka do konca so igrali tako, kot smo se dogovorili, z občutkom za nujnost," je po koncu tekme varovance pohvalil Mike Brown, začasni trener bojevnikov, ki je vskočil, potem ko se je poškodoval Steve Kerr.

Brown je imel pred prihodom v dvorano nekaj dodatnega nenačrtovanega vznemirjenja. Prometni policisti, ki so usmerjali zgoščen promet pred dvorano, Browna niso prepoznali in so ga ob prehodu čez rdečo luč prisilili, da je zaustavil vozilo. Prišlo je do verbalne izmenjave s policisti, ki so obkrožili njegovo vozilo, šele po pojasnilu in identifikaciji pa so ga spustili naprej. Vse to je iz avtobusa opazoval njegov trenerski kolega z nasprotne klopi Gregg Popovich, ki je Browna poklical po telefonu in ga zbadal ter se mu smejal.

"Najprej sem bil jezen in nisem mogel verjeti, da so se name spravili pripadniki domače kalifornijske policije in to na 'mojem' parkirišču, nato pa me je bilo tudi nekoliko strah, ko so me obkrožili vsi ti uniformirani možje," je novinarjem razlagal Brown, ki je policistom skušal nekako dopovedati, da želi čim prej priti v dvorano.

Če se je Popovich smejal in zabaval na račun Brownovega pripetljaja s policijo, pa je bil slabše volje, ko je govoril o vtisih s tekme: "Mislim, da ne moremo preboleti izgube Leonarda. Izgubili smo upanje v to, kaj smo zmožni. Tekmo smo začeli s povsem napačno miselnostjo, kar se je videlo pri tem, da so nam manjkali ostrina, intenzivnost in trma." Nezadovoljen pa je bil tudi z učinkom LaMarcusa Aldridgea, ki se ni znašel kot zamenjava za Leonarda in je vpisal zgolj osem točk. "Mora začeti zadevati, ne pa da je ves preplašen. Nočem delati psihoanalize, ker si tega ne zasluži," je bil slikovit strateg San Antonia.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike