GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 16.05.2017 07:30:05

Rogaška po prvi, Union Olimpija po 16. naslov

ALESFEVZER.COM
Košarkarji Rogaške in Uniona Olimpije drevi ob 18. uri v Rogaški Slatini začenjajo boj za naslov državnega prvaka v košarki. Ljubljančani bodo naskakovali že svoj 16. naslov, Rogaška pa bo po letu premora, v sezoni 2014/15 jo je ugnal Tajfun, skušala drugič v treh letih v domače vitrine prinesti prvi pokal za zmagovalca domačega prvenstva.

"Čaka nas naporna serija in zaenkrat smo skoncentrirani le na jutrišnjo tekmo, saj je zmaga na prvi tekmi zelo pomembna. Pričakujem specifično košarko, na koncu pa bodo tekme odločile malenkosti - poškodbe, utrujenost in drugo, zato bo treba izkoristiti vse potenciale. Vsekakor pričakujem napete obračune," pred tekmami pravi trener Rogaške Damjan Novaković, ki je s svojo ekipo vsaj na papirju favorit. Rogaška je na letošnjih štirih obračunih z Ljubljančani dobila tri tekme, ob tem pa je bila višje uvrščena v prvenstvu in bo imela na morebitni peti tekmi tudi prednost domačega terena.

V nasprotju z Rogaško, ki je v polfinalu z Zlatorogom igrala tri tekme, so Ljubljančani nekoliko bolj spočiti, saj so novomeško Krko ugnali na dveh obračunih in tudi Novaković priznava, da si je sam želel kakšen prosti dan več pred finalom. Po mnenju trenerja Uniona Olimpije Gašperja Okorna pa več premora ne pomeni velike prednosti, saj je imela Rogaška po drugi strani na voljo močno pripravljalno tekmo več. "V finalu so želje in cilji v obeh taborih enake. Sam pa mislim, da smo mi tisti, ki bomo iskali priložnost, saj ima Rogaška v sezoni z nami pozitivno bilanco, pa tudi veliko prednost domačega igrišča na morebitni peti tekmi. Tekme lahko odloči marsikaj, sam pa si želim, da bi si dvoboje ogledalo čim več gledalcev."

Značke: košarka, dp

Članki iz rubrike