Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

ku
ku
0 16.05.2017 21:34:50

Za koga bo naš dragulj Dončić igral v NBA? Nekaj o tem bo jasno že to noč! Če bodo Lakersi ...

Verjetno se pogosto sprašujete, čigav dres bo v ligi NBA oblekel največji slovenski in evropski talent.

To noč bodo izvedli žreb izbor na letošnjem naboru, pri čemer bo ta žreb še posebej zanimiv in pomemben iz zornega kota ameriških moštev, do neke mere pa tudi iz slovenskega zornega kota. Če namreč predpostavimo, da bo naš veliki up Luka Dončić prihodnje leto zelo visoko (morda celo prvi), bi se že to noč lahko oblikoval krog mogočih snubcev, potencialnih bodočih klubov. 

Veliko se je govorilo o tem, da bi Dončić lahko končal pri Bostonu ali Los Angelesu, torej pri eni od dveh tradicionalno najbolj imenitnih ekip. Sploh Boston se zdi fantastična izbira, kajti zeleni imajo že tako ali tako eno najboljših ekip (pravkar bodo začeli finale vzhodne konference), po zaslugi menjav z Brookylnom pa so glavni kandidati za prvi letošnji izbor in tudi resni kandidati za zelo visokega prihodnje leto. 

Z Los Angelesom pa je zgodba nekoliko drugačna. Lakersi bodo zelo visok izbor na naboru bodisi letos bodisi prihodnje leto morali prepustiti Philadelphii. Če jim nočni žreb dodelil enega od prvih treh izborov, ga bodo lahko zadržali in bo visok izbor Philadelphia dobila prihodnje leto. Če bodo Lakersi dobili številko štiri ali nižjo, pa bo ta pripadla Philadelphii, in bo Los Angeles visoko izbiral prihodnje leto.

Zdaj torej lahko razumete, zakaj so debate navijačev ion spremljevalcev Philadelphie polne Dončićevega imena. Želijo si, da bi Lakersi letos vendarle izbirali na začetku in da bi bili namesto njih v igri za Luko ravno Sixersi. Medtem ko se navijači Los Angelsea ne morejo zediniti, a prav tako zelo dobro poznajo Dončića kot izjemen potencial.   

Članki iz rubrike