Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
13.06.2016 09:53:02
Deli članek:

Greenu zaradi "napada" na LeBrona ena tekma kazni (video)

Košarkarji Golden State Warriors, branilci naslova prvaka lige NBA, bodo na peti tekmi finala s Cleveland Cavaliers v noči na torek po slovenskem času igrali brez Draymonda Greena, ki mu je vodstvo lige izreklo tekmo prepovedi igranja.

Warriors vodijo s 3:1 v zmagah in lahko naslov ubranijo z zmago na peti tekmi. Na njej Green ne bo mogel igrati, ker je udaril zvezdnika tekmecev LeBrona Jamesa na četrti tekmi slabe tri minute pred koncem.

"Stopil je prek mene, ko sem bil na tleh, čeprav je imel obilo možnosti, da bi šel drugje. Ne hodi prek mene na tak način. Vseeno je, kako se pišeš, tega ne bom pustil," je o svojem razmišljanju o tem dogodku po izreku kazni povedal Green. Njegov prekršek so po ogledu posnetka v vodstvu lige naknadno označili kot namernega in mu zato izrekli prepoved nastopanja.

"To ni bil znak nespoštovanja, vse spoštujem. Vse se je zgodilo v žaru borbe in sam sem le želel čim prej ponovno priti v igro," pa je James odvrnil na vprašanje, če bi bilo vseeno bolje, če bi tedaj šel mimo in ne prek Greena, ki ga je sicer pokrival na tekmi v obrambi.