Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
08.06.2016 17:20:14
Deli članek:

Umrl nekaj ur po razgovoru za službo pri New York Knicks

vszi

V ligi NBA je znova kosila smrt. Umrl je namreč nekdanji košarkar v ligi NBA in trener Sean Rooks.

Šestinštiridesetletni Sean Rooks se je športno upokojil leta 2004, potem ko je kar 12 let igral v ligi NBA kot center. V času smrti je bil pomočnik trenerja pri Philadelphii 76ers in tik pred prestopom v New York Knicks. Za seboj je pustil ženo in 21-letnega sina, ki igra košarko za California Golden Bears in študira pravo ter hčerko Khaylo.

Rooks je umrl za posledicami srčne kapi le nekaj ur potem, ko je opravil razgovor za službo pri Newyorški franšizi v kapaciteti enega od trenerjev. Nesrečni 46-letnik se je po sestanku vrnil v Filadelfijo, potem ko se je sestal z novim glavnim trenerjem New Yorka Jeffom Hornacekom, predsednikom Philom Jacksonom in generalnim menedžerjem Stevom Millsom.

vszi

S predstavniki kluba se je srečal v Tarrytownu, kjer so bili nad njim vsi navdušeni, nazaj pa se je odpeljal z vlakom. Umrl je v restavraciji ob večerji. V svoji karieri je Rooks igral za Dallas, Minnesoto, Atlanto, New Orleans, Orlando in obe moštvi iz Los Angelesa.

Lastnik 76ersov je ob smrti svojega sodelavca dejal: »Vsi skupaj žalujemo za ljubljenim sinom, očetom in prijateljem Seanom Rooksom. Besede enostavno ne morejo opisati šoka ob prezgodnji Seanovi smrti. Seana si bomo zapomnili po prispevku na igrišču in še posebej po izjemni osebnosti, pozitivnemu razmišljanju in skrbi za vsakega, ki je bil z njim povezan.«