Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
11.06.2016 07:59:36
Deli članek:

Golden State povedel s 3:1 (video)

Reuters

Košarkarji ekipe Golden State Warriors so le še zmago oddaljeni od novega naslova prvaka lige NBA. Aktualni prvai so v četrti tekmi v Clevelandu slavili s 108:97 in povedli s skupnim izidom 3:1 v zmagah.

Junak tekme je bil Stephen Curry, ki je dosegel 38 točk, Klay Thompson jih je k zmagi dodal 25. Na drugi strani se je Kyrie Irving ustavil pri 34 točkah, LeBron James je 25 točkam dodal 13 skokov in še enkrat več dosegel dvojnega dvojčka.

Sam dvoboj je bil sicer izredno napet, saj si nobena od ekip dolgo ni uspela priigrati nekoliko višje prednosti. Pred zadnjo četrtino je Golden State vodi z 79:77 in dvoboj je bil seveda povsem odprt.

Po zabijanju LeBrona Jamesa so gostitelji v zadnji četrtini še povedli s 83:81, odločilnih pa je bilo naslednjih šest minut, ko domačini niso zadeli iz igre, kar so gostje znali izkoristiti in ta del igre zaključili z delnim izidom 12:1 ter si priigrali razliko za mirnejšo končnico,

"Pokazali smo manj slabe igre kot nazadnje," je po tekmi dejal 28-letni Curry, tudi že MVP rednega dela lige, ki je zadel tudi sedem metov za tri točke, skupaj pa je Golden State dosegel 17 trojk, kar je nov rekord lige v finalnem obračunu.

Golden State bi nov naslov lahko osvojil že v ponedeljek v domačem Oaklandu. Če se poigramo s statistiko, so Warriorsi zelo blizu novemu skupnemu slavju, saj se do zdaj v ligi NBA še ni zgodilo, da bi katera ekipa v finalu zapravila vodstvo s 3:1 v zmagah. Pri Clevelandu bodo jasno storili vse, da si podaljšajo upanje v boju za morebiten prvi naslov v zgodovini kluba.


Izid 4. tekme finala
Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors 97:108
(Golden State vodi s 3:1 v zmagah)