Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
08.06.2016 08:27:23
Deli članek:

Trener mu namenja dodatne minute, da bi shujšal?

vszi

Gregg Popovich je vedno veljal za precej muhastega trenerja, čeprav nihče ne more zanikati, da je v svojem poklicu izjemno uspešen.

Njegov pristop do igralcev se je v zadnjih petnajstih letih izkazal za primernega, čeprav vsaj pri nekaterih košarkarjih malce odstopa od ustaljenih norm.

Eden od teh košarkarjev je slovenski znanec in francoski zvezdnik Boris Diaw, ki je po porazu v drugem krogu končnice proti Oklahomi razkril nekaj prijemov velikega "Popa". 

vszi

Eden najboljših igralcev s klopi in del enega najuspešnejših moštev v zgodovini lige NBA je dejal, da na parketu ostaja dlje kot ponavadi. Ne ker ga nujno tam potrebuje Popovich, ampak zato, da bi shujšal. 

V letošnji sezoni, ko so se Spursi okrepili z LaMarcusom Aldridgeom, Davidom Westom in so na centrskih in krilnih položajih dobro zasedeni, je Diaw vseeno na parketu prebil nekaj več kot 18 minut. 

V intervjuju za Sports Illustrated je Diaw med drugim dejal, da ga "Pop" pogosto zbada v prijateljski nameri glede njegove nihajoče telesne teže. "Ko kdaj vodimo za 20 ali 30 točk mi pravi, 'pustil te bom na igrišču, da boš malce shujšal' in ob tem se le nasmejim," je dejal Diaw.

vszi

Vse je kazalo na to, da gre za šalo, toda ob priložnostnem pogovoru s Tonyjem Parkerjem, še enim francoskim košarkarjem, je le-ta dejal nekaj podobnega. "Mislim, da igra toliko zato, ker Pop želi, da shujša." No, kot kaže je res nekaj na tem.