Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
17.12.2015 14:18:03
Deli članek:

Kako so Nemci namenoma izgubili proti Olimpiji (video)

vszi

Srečanje v Oldenburgu je imelo sila čuden zaključek, ki je ustrezal obema ekipama.

Tretjič zapored bo Olimpija igrala v drugem delu evropskega pokala. Tokratno napredovanje si je zagotovila s sinočnjo tesno zmago v Oldenburgu, ki je bila nujno potrebna, potem ko je neposredni tekmec Nanterre pred tem dobil svojo tekmo zadnjega kroga prvega dela. Zmaji so vodili praktično vso tekmo, po znanem vzorcu zapravili visoko prednost in trepetali za uspeh, ki so jim ga na koncu podarili kar Nemci sami.

Upamo, da so se Ljubljančani s kakšno rundo pijače zahvalili Rickyju Pauldingu, Američanu v vrstah Oldenburga, ki je imel žogo v rokah v zadnjem napadu Nemcev pri vodstvu Olimpije za dve točki. Do konca je bilo še deset sekund, sedem, pet, dve ... nič, Paulding pa je imel žogo še kar pri sebi. Da, niti vrgel ni proti košu, kot da ne bi vedel, koliko časa je še do konca, kar se sicer sliši čudno. Je možno, da nalašč ni niti pogledal proti obroču in zmajem pustil, da slavijo?

Hm, ostanimo raje pri prvi teoriji, pa čeprav se je tudi sicer na trenutke zdelo, da želijo Nemci Ljubljančanom precej olajšati pot do uspeha, sebi pa do skupine v drugem delu, ki se zdi bolj atraktivna, oziroma predvsem v njej ni dolgih potovanj na vzhod. Zanjo pa so morali osvojiti četrto mesto v skupini A.

Kako so si Nemci "izbrali" skupino, si lahko pogledate na spodnjem posnetku.