Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
16.12.2015 12:22:10
Deli članek:

Bosanci in Srbi nad slovenskega sodnika (video)

PrSc

Slovenski sodnik Damir Javor je tarča kritik s strani nekaterih medijev v BiH in Srbiji.

Razlog za nezadovoljstvo nad slovenskim sodnikom je dogajanje na tekmi lige ABA med Igokeo in zagrebško Cedevito. Eden od delivcev pravice na omenjenem srečanju je bil tudi Slovenec Damir Javor, ki je ob koncu tekme priznal sporno trojko za izenačenje pri izidu 71:71. Obračun se je po rednem delu nato končal 76:76, po podaljšku pa je slavila Cedevita (86:91).

Dvomljivo trojko je zadel James White in ker naj bi Američan stopil na črto, so sodniki situacijo analizirali s pomočjo posnetka. Po konzultaciji so koš priznali, glavno besedo pa je imel prav Javor. Domačini se z njegovo odločitvijo niso mogli sprijazniti in v dneh po tekmi so mediji v BiH in Srbiji udarili po Slovencu, ki mu očitajo tudi nekaj starih "grehov".

Srbski Mondo tako piše, da je Javor že drugič letos sodil v prid Cedevite. Po srečanju med zagrebškim evroligašem in Crveno zvezdo je bil namreč zaradi napak za tri tekme oddaljen od igrišč.

NA UDARU TUDI KONTROLOR
Isti medij se je lotil tudi slovenskega kontrolorja Aleša Kamnikarja (ta je vlogo nadzornika opravljal tudi na nedeljskem srečanju v Laktaših). Klubi lige ABA so za slednjega sicer že zahtevali, da se umakne s položaja sodniškega komisarja, a bo kljub morebitnemu umiku z omenjene funkcije ostal v vlogi kontrolorja.

Kamnikar je sodnike kontroliral tudi na tekmah Igokee proti Budućnosti  (takrat je prav tako sodil Javor) in Tajfunu. Srbske Novosti se sprašujejo, ali je naključje, da je ekipa iz Laktašev vse omenjene obračune izgubila.