Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
07.12.2015 12:24:39
Deli članek:

Stephen Curry že kot otrok zadeval s polovice (video)

Organizator igre Golden Stata Stephen Curry je v tem trenutku brez dvoma najboljši košarkar v ligi NBA, že kot otrok pa je kazal ogromen košarkarski potencial.

Sin nekdanjega odličnega košarkarja Charlotta Della Curryja je velikokrat spremljal svojega očeta na tekmah lige NBA, kaj kmalu pa ga je na parketu začel tudi posnemati. 

In že kot majhen otrok je začel vaditi mete od daleč, po katerih danes slavi in zaradi katerih ga mnogi označujejo za najboljšega strelca iz razdalje, ki je kdajkoli igral igro z oranžno žogo. 

V letošnji sezoni Curry dosega povprečno več kot pet trojk na tekmo in je na poti, da podre rekord po največjem številu trojk v eni sezoni. Za zdaj še nikomur ni uspelo preskočiti magične meje 300 doseženih trojk v sezoni, še najbližje je bil prav Curry, ki jih je v prejšnji sezoni dosegel 286, če ne bo imel težav s poškodbami pa bo magična meja letos zagotovo padla. Še več, prav lahko se zgodi, da se bo odlični organizator igre zelo približal (ali jo celo preskočil) mejo 400 doseženih trojk. 

V priloženem videoposnetku vam ponujamo nekaj njegovih neverjetnih metov iz otroštva.