Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
08.05.2015 22:05:02
Deli članek:

Pri Panathinaikosu razmišljajo o Martinu

Reuters

Petega aprila je v finalu grškega pokala Panathinaikos z 68:53 odpravil Apollon.

Po dvoboju pa so morali igralci opraviti še dopinško kontrolo. In na tej je padel član zmagovite ekipe James Gist. Nekdanji član Bielle, Lokomotiva iz Kubana, Partizana, Fenerbahče Ülkerja in Unicaje je bil pozitiven na marihuano.

Zanimivo je, da se 28-letnemu Američanu to ni zgodilo prvič. Pred štirimi leti je bil na marihuano pozitiven tudi v končnici srbskega prvenstva.

Panathinaikos je sredi marca z Gistom podaljšal pogodbo do leta 2017. Vendar pa nanj ne bo mogel računati vsaj do konca te sezone, saj ga čaka kazen.

Zdaj se odgovorni pri grškem velikanu poigravajo z zamislijo, da bi Gista zamenjali z drugim Američanom. Američanom z zelo zvenečim imenom.

Zainteresirani so namreč za Kenyona Martina. Sedemintridesetletni in 206 centimetrov visoki krilni center je bil nazadnje član NBA moštva Milwaukee Bucks, ki ga je zapustil februarja letos.

Martin je v svoji karieri nastopal za New Jersey, Denver, LA Clippers in New York, prav tako pa je med lockoutom v lgi NBA leta 2011 igral na Kitajskem, kjer je nekaj mesecev nosil dres Xinjianga.

Martin tako verjetno ni ravno v najboljši formi, vendar v klubu upajo, da bi jim vseeno lahko izdatno pomagal s svojimi bogatimi izkušnjami.