Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
29.04.2015 20:53:28
Deli članek:

Himki drugič slavil v evropskem pokalu

Ruska ekipa Himki je zmagovalka letošnje izvedbe evropskega košarkarskega pokala. Rusi so danes v drugi finalni tekmi drugoligaškega klubskega tekmovanja prepričljivo s 83:64 premagali Gran Canario, že v prvi v gosteh pa so bili podobno učinkoviti, saj so jo dobili z 91:66.

Rusi so bili v tej sezoni tudi stari znanci slovenskih dvoran, saj so v predtekmovanju dvakrat igrali z Unionom Olimpijo; prvo tekmo v zaradi kazni prazni dvorani Stožice so dobili z 88:85, doma pa so slavili s 105:77.

Himki je ob moštvenem uspehu zmagal tudi pri posamičnih nagradah, saj je Tyrese Rice dobil nagrado za najkoristnejšega igralca v tem tekmovanju v sezoni 2014/15.

Danes je Rice tekmo končal s 16 točkami, toliko jih je zbral turi Paul Davis, dve več pa je dosegel James Augustine. Pri Špancih, ki so bili v dvoboju, kjer je odločal seštevek obeh tekem, že na začetku današnje v precej izgubljenem položaju, pa je bil najbolj razpoložen Walter Tavares s 17 točkami.

Na poti do finala je Himki izločil turško ekipo Banvit Bandirma, Španci pa so bili v polfinalu boljši od drugega ruskega predstavnika med najboljšimi štirimi Unicsa Kazana. To je bil za rusko ekipo drugi naslov v tem tekmovanju, na prestolu pa je nasledila Valencio, ki je bila lani v finalu boljša od Unicsa iz Kazana.