Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
28.04.2015 21:20:15
Deli članek:

Thomas: Duncan je eden najprijaznejših v ligi NBA

Reuters

Etan Thomas si je nekoč kruh služil v ligi NBA, pred dnevi pa je javnosti razkril zgodbo, kako mu je nekoč kar med tekmo svetoval Tim Duncan, čeprav sta si stala na nasprotnih straneh.

Tim Duncan velja za enega najizkušenejših krilnih centrov v svetu košarke, poleg tega košarkar San Antonia velja za enega prijaznejših igralcev. 

Svojo izkušnjo s petkratnim prvakom lige je delil tudi nekdanji košarkar Etan Thomas, ki v ligi NBA ni užival statusa zvezdnika, največji uspeh pa je zabeležil z Washingtonom leta 2005, ko se je uvrstil v drugi krog končnice. 

Etan je pojasnil, kako se je njegova ekipa pred leti merila s San Antoniom, na srečanju pa ga je močno presenetil zvezdnik Tim Duncan, ki mu je kar med igro svetoval, kako naj igra. Zgodilo se je v napadu, in sicer je Etan prejel žogo, krenil proti obroču in želel zaključiti z metom, a mu ga je Duncan blokiral. Med tem ko se je vračal v obrambo, mu je dejal: "To je bila dobra poteza, vendar bi moral iti bolj direktno v moje telo. Tako bi sodniki lažje dosodili prekršek v tvojo korist, jaz bi ti pa težje blokiral met."

To je bila dobra poteza, vendar bi moral iti bolj direktno v moje telo. Tako bi sodniki lažje dosodili prekršek v tvojo korist, jaz bi ti pa težje blokiral met.

TIM DUNCAN

Etan je bil takrat seveda povsem presenečen, sprva niti ni vedel ali ga hoče zmesti ali ne. "Zmedeno sem ga pogledal in dejal, v redu. Nekaj akcij pozneje sva bila v podobnem položaju, le da sem šel bolj direktno v njegovo telo in res mi ni blokiral meta. Sicer sem zgrešil, toda Duncan me je pogledal in rekel, da je bilo tokrat precej bolje (smeh). Tim Duncan je resnično eden najprijaznejših igralcev v ligi NBA in eden najboljših krilnih centrov vseh časov," je zaključil 37-letni Thomas, ki je z igranjem v najmočnejši ligi na svetu zaključil leta 2011 v dresu Atlante.