Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
24.04.2015 10:21:47
Deli članek:

Ni vprašal Duranta

Reuters

V Oklahoma Cityju obračajo nov list. Po prvi sezoni od leta 2009, v kateri se niso uvrstili v končnico, so se odločili za menjavo na trenerskem stolčku. Dozdajšnjemu strategu Scottu Brooksu so pokazali vrata.

Sezona 2008/09 je bila prav uvodna, v kateri je Brooks sedel na klopi Groma, prva, v kateri je samostojno vodil NBA-moštvo. Zaključil jo je s 23 zmagami, nato pa ni več vedel za to, kaj je negativno razmerje zmag in porazov. Tudi v letošnji sezoni ne, ki je bila v marsičem ponesrečena, razlog za to pa poškodbi glavnih zvezdnikov Kevina Duranta in Russla Westbrooka. Sam Presti, direktor kluba, se je po njej odločil, da se Brooksu zahvali za sodelovanje in začne novo zgodbo. Verjetno mu gre celo verjeti, da razlog za odpust ni letošnja sezona, tudi njemu je pač jasno, da je bilo ob dolgotrajni odsotnosti najboljših igralcev težko storiti kaj več.

62

odstotkov zmag ima Brooks v sedmih sezonah, kar je najboljši odstotek uspešnosti med vsemi trenerji, ki niso nikoli postali prvaki lige (in imajo vsaj 500 tekem v njej).

Najbrž se je Presti Brooksa preprosto zasitil oziroma želi nov veter v ekipi, očitno misleč, da ga Brooks po sedmih letih ni več sposoben dati. Tako je raje predčasno prekinil pogodbo, čeprav je s tem tvegal vsaj prikrito nezadovoljstvo kakšnega od igralcev, recimo Duranta. "Scotty je bil ne le trener, ampak tudi moj prijatelj zadnjih sedem sezon. Skupaj sva veliko dosegla, tega nama nihče ne more vzeti. Tako po igralski kot človeški plati sem pod njegovim vodstvom dozorel in vedno mu bom hvaležen za to. Vem, da bo uspešen, kamorkoli že se bo podal," je med drugim dejal KD, iz besed pa je mogoče razbrati, da je res imel poseben odnos z Brooksom.

Kaj takšnega namreč iz ust igralca ob trenerjevem odhodu redkokdaj slišimo. Toda Durant je igralec, direktor pa Presti, in slednji nikakor ni znan po tem, da bi upošteval želje košarkarjev ali se posvetoval z njimi pri svojih odločitvah, kot to počnejo nekateri, ko sestavljajo igralski in trenerski mozaik.