Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
22.04.2015 23:03:17
Deli članek:

Rdeče-beli finale

Samo rokometašice Budućnosti so do zdaj lahko okusile takšno vzdušje v dvorani Morača, kakršno je bilo na včerajšnji odločilni tekmi črnogorskih prvakov in Cedevite.

Nabito polna dvorana pa je bila morda bolj v breme domačinov kot pa pritisk na Zagrebčane. Ti so namreč – čeprav ne prav vsi med njimi – še veliko hujši pekel od sinočnjega v Podgorici doživeli lani v polfinalu zaključnega turnirja lige ABA v Beogradu, ko so igrali v polni Areni s Partizanom. Takrat so zmagali, izkušnje pa so jim več kot očitno prišle prav tudi nocoj, ko so uspeh ponovili z Budućnostjo ter se še drugič zapored uvrstili v finale jadranske lige in posledično tudi v evroligo.

Cedevita je na peti tekmi naredila tisto, kar bi lahko tudi že na prvi, in se ji v Podgorico morda niti ne bi bilo treba vračati še enkrat. A takrat varovanci Jasmina Repeše niso zadeli kar 12 prostih metov, posledično izgubili, tako kot tudi naslednji, drugi dvoboj v črnogorski prestolnici. Z izidom 0:2 v zmagah so bili pritisnjeni ob zid. Spodrsljaja ni smelo več biti, Budućnost je na drugi strani imela tri zaključne žoge.

Gotovo je bila največja priložnost prva zagrebška tekma, a je ni izkoristila, enako ne druge, ko je šlo za biti ali ne biti tudi za Črnogorce, a niso znali izkoristiti prednosti domačega igrišča. In če nekdo obrne zaostanek dveh zmag v svoje končno slavje s 3:2, potem je zasluženo tisti, ki se veseli uvrstitve v finale ter evroligo. Počitka ne bo prav veliko, finalna serija s Crveno zvezdo se začne že v soboto.

POLFINALE 
BUDUĆNOST (2) – CEDEVITA (3) 2:3
1. tekma: Budućnost – Cedevita 82:81
2. tekma: Budućnost – Cedevita 81:76
3. tekma: Cedevita – Budućnost 85:57
4. tekma: Cedevita – Budućnost 88:85
5. tekma: Budućnost – Cedevita 66:70
Galerija