Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
12.02.2015 14:50:22
Deli članek:

Aleš Pipan: Smilili so se sami sebi

Grega Wernig

Trenerja Uniona Olimpije Aleša Pipana je bolj kot poraz z Dijonom razjezil odnos igralcev.

Ljubljanski strateg je dejal, da igralci preprosto niso verjeli, da lahko tudi osmerica premaga tekmeca. "Ker so bili štirje poškodovani, so se ostali štirje smilili sami sebi, tako pa se košarka ne more igrati. V drugem polčasu je bila slika boljša, prava borbenost, želja, volja, igra v obrambi, tudi v napadu bolj pametno, čeprav še vedno z veliko začetniškimi napakami," je povedal Pipan.

Najbolj ga je razjezil pristop njegovih varovancev. "Stalno so slabe volje, češ, da ne dobijo priložnosti. Tokrat so vsi imeli priložnost pokazati, kaj znajo in koliko so vredni, pokazati, če so pravi košarkarji. Ne glede na to, v kakšnem položaju smo, mora biti odnos do kluba povsem drugačen, kot v prvem polčasu. To zamerim mladim igralcem, ki skupaj s svojimi menedžerji in starši mislijo, da bo vse prišlo samo od sebe. Tako ne gre," je bil oster Celjan na klopi zmajev.

Pipan ima po koncu nastopov v evropskem pokalu mešane občutke. "Interni cilj v garderobi je bil, da letos naredimo korak naprej in se uvrstimo med najboljših 16. Od tega sta nas mogoče ločila le dva zadeta prosta meta v Bambergu. Nihče pa nas ni nadigral in osramotil, tako da lahko normalno hodimo po svetu."