Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
29.01.2015 10:59:44
Deli članek:

Presenečenje za Bassina: Dobil fotografijo očeta

twitter

Union Olimpija je v sredo v Münchnu spet gostovala po skoraj pol stoletja.

Skoraj natanko 46 let je minilo od takrat, ko so bili Ljubljančani prvič gostje Bayerna. Razmerje moči med kluboma je bilo v tistih časih precej drugačno kot zdaj.

Ivo Daneu, Aljoša Žorga, Borut Bassin in ostali igralci Olimpije so bili pač klaso ali dve višje od Nemcev in so jih tistega 30. januarja 1969 odpravili z 20 točkami razlike (101:81). Žal njihovim naslednikom v dresih zmajev včeraj ni uspelo ponoviti česa podobnega in so v bavarski prestolnici doživeli poraz.

Že pred začetkom srečanja pa so se gostitelji spomnili na dvoboj s konca šestdesetih let in nekaterim takratnim akterjem iz ekipe Bayerna podarili fotografijo, posneto na tekmi. Na njej je v ospredju z žogo Borut Bassin in ena fotografija je romala tudi v roke njegovega sina Luke, ki je pomočnik Aleša Pipana.

Luka Bassin se je zelo razveselil darila, ki mu ga je izročil direktor Bayerna Marko Pešić, sin trenerja Svetislava, in se prek svojega twitter profila Nemcem po koncu dvoboja še enkrat zahvalil za lepo gesto in predvsem prijetno presenečenje.

twitter