nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ku
ku
0 23.10.2014 09:10:40

Pred začetkom NBA: naslov bo pripadel Spursom

Reuters
Košarkarji San Antonio Spurs so po mnenju šefov moštev v severnoameriški ligi NBA prvi favoriti za naslov v sezoni 2015, ki se bo začela 28. oktobra.

V raziskavi, ki jo tradicionalno vsako leto pred sezono po naročilu vodstva lige NBA izvede John Schuhmann, je kar 46,2 odstotka direktorjev moštev glasovalo, da bodo ostroge ubranile naslov. Teksaška ekipa je v glasovanju, katera ekipa ima največ možnosti za naslov v sezoni 2015, močno premagala Cleveland Cavaliers, h katerim se je to poletje vrnil superzvezdnik prvenstva NBA, Lebron James (15,4 %). 


Na tretjem mestu sta v glasovanju končali moštvi Chicago Bulls, za katere bodo igrali Derrick Rose, Joakim Noah in Pau Gasol, ter Los Angeles Clippers, ki jih je po rasistični aferi Sterling kupil Steve Ballmer. Obe moštvi sta zbrali po 11,5 odstotka glasov.


James
, ki je to poletje senzacionalno zapustil Miami Heat in se vrnil v Cleveland, je veliki favorit za osvojitev lovorike za najkoristnejšega košarkarja (MVP) lige, saj je zbral kar 67,9 odstotka vseh glasov.Na drugem mestu je končal štirikratni MVP in dvakratni prvak lige NBA Kevin Durant (21,4 %), ki bo zaradi poškodbe sicer izpustil začetek sezone v dresu Oklahoma City Thunder.

DRAGIĆ TIK ZA SVETO TROJICO
Najboljši tuji košarkar lige v novi sezoni bo po anketi Nemec Dirk Nowitzki (Dallas Mavericks, 53,6 %), sledita mu Francoz Tony Parker (San Antonio Spurs, 28,6 %), sicer zmagovalec minule sezone, in Španec Marc Gasol (Memphis Grizzlies, 14,3 %). Tik za najboljšo trojico je končal slovenski zvezdnik lige NBA Goran Dragić (Phoenix Suns), ki je zbral 3,6 odstotka glasov.

V anketi, letos so jo izvedli že 13. zapored, kdo bo najboljši trener sezone, je premočno zmagal prvi strokovni mož San Antonia, Gregg Popovich, ki je zbral neverjetnih 92,9 odstotka glasov.

Članki iz rubrike