pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

gaja matej 1 Njena.si

Skrito v raju: To je najljubši prizor Mateja ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 22.10.2014 08:46:08

Prihaja Himki

Nikola Miljković
Po visoki zmagi nad Partizanom so bili navijači navdušeni in gotovo bi jih danes na prvo domačo tekmo Uniona Olimpije v evropskem pokalu s Himkijem, ki se bo začela ob 18. uri, prišlo še več, a ne smejo.

Dvoboj bo odigran pred praznimi tribunami kot posledica kazni zaradi incidenta, ki se je zgodil na tekmi z Budivelnikom v prejšnji sezoni.

Veste, kdo bo eden od treh sodnikov na današnji tekmi? Španec Oscar Perea, prav tisti, ki je bil tudi eden od delivcev pravice na dvoboju med Olimpijo in Budivelnikom, na katerem so sodniki zelo pomagali gostom do zmage in pošteno razkurili gledalce. Po tekmi je prišlo do izgreda, ko je Zoran Predin napadel sodnike, enega od njih je udaril v obraz.

Uleb je Olimpijo kaznoval s tremi evropskimi tekmami pred praznimi tribunami, a je vodstvu kluba uspelo kazen omiliti na eno (plus plačilo 30.000 evrov).

NE LE V SKUPINI, TEMVEČ V CELOTNEM TEKMOVANJU
Žal je naneslo tako, da jo bodo zmaji morali odslužiti prav v srečanju z najbolj kakovostno ekipo v skupini D, ki bi v Stožice, posebej po zadnjih zmagah, gotovo privabila veliko gledalcev. "Po mojem je Himki favorit ne le v naši skupini, ampak na celotnem tekmovanju. Na vseh položajih ima najmanj po dva kvalitetna igralca, tako da nobena menjava ne vpliva na kakovost igre. So izredni strelci, vsi lahko zadenejo za tri točke. Povprečno dajejo vsaj 13 trojk na tekmo, tako da nas čaka zelo težko delo v obrambi, da bi jim onemogočili, da se razigrajo," pravi trener Olimpije Aleš Pipan, ki je bil lahko v nedeljo še kako zadovoljen s tistim, kar so njegovi varovanci pokazali proti Partizanu.

To je bila praktično prva letošnja tekma, na kateri Ljubljančani niso doživeli padca v igri, ki so se jim dogajali na prejšnjih dvobojih. "Velika nihanja niso značilna le za nas. Je šele začetek sezone, preden se povsem spoznamo s tekmeci, ligo, med seboj, traja malce več časa. Seveda bi si želel, da je konstanta prisotna čim prej. Na tekmi s Partizanom smo kar nekako vsi skupaj čakali in pričakovali padec, ki pa ga ni bilo. Bolj se je tekma bližala h koncu, bolj smo bili zbrani, še dodajali na plin in tekmo prepričljivo privedli do konca," je zadovoljen strateg zeleno-belih, ki pa opozarja, da po takšnih zmagah obstaja nevarnost, da se igralci prehitro sprostijo. "Mislim, da tokrat ne bo tako. Vsaj nekateri so tako zreli, da vedo, da se od starih zmag ne da živeti in da je vsaka tekma nova zgodba."

PIPAN: NE SMEMO SE UKVARJATI Z GLEDALCI
Pipan dobro ve, da bo danes na parketu povsem drugačna zgodba kot pred tremi dnevi. Ne le zaradi tega, ker ne bo podpore s tribun, ampak predvsem zato, ker je Himki v tem trenutku mnogo boljše moštvo od Beograjčanov. Ima štiri zunanje igralce, Ricea, Popovića, Vjalceva in Koponena, ki vsi lahko igrajo tako na poziciji ena kot dva. "Taka igra nam po mojem še bolj ustreza, ker imamo nižje igralce na položaju dve. Najbolj pomembna bo igra ena na ena, vsak bo odgovoren za svojega igralca, zato bo potrebna popolna zbranost. Več ko bo igre pet na pet, več imamo možnosti za zmago. Ne smemo pustiti, da se razigrajo in dosegajo lahke koše. Ne smemo jim s svojimi napakami omogočiti, da naredijo razliko. Dlje časa ko se bomo držali tega načrta, več možnosti imamo," je prepričan Pipan, ki se na to, da ne bo navijačev, ne ozira dosti: "Ne smemo se ukvarjati z gledalci, zanimati nas mora le delo na parketu."

S tem se strinja tudi organizator igre Luka Rupnik, ki sicer obžaluje, ker bodo Stožice prazne, saj je prepričan, da bi bil obisk zelo dober, a hkrati ponuja zanimiv pogled na to: "Tekme doma igramo v najboljšem primeru enkrat na teden, treniramo pa pred praznimi tribunami ves čas. Morda pa je to celo prednost in se bodo potem odločili, da bomo stalno igrali brez gledalcev." (smeh)

olimpija himki

Članki iz rubrike